Ambasada Velike Britanije zvanično je juče predstavila nezavisne pivare i brendove koji su se premijerno pojavili na tržištu Srbije na ovogodišnjem Beogradskom festivalu piva u okviru „The Great British“ paba na Bir festu. To je, kao što je rečeno na prezentaciji u rezidenciji britanskog ambasadora, skroman pokušaj Britanske ambasade u Beogradu i partnera iz kompanije English Book da delić jedinstvene atmosfere The Great British Beer Festivala, koji se upravo održava u Londonu, bude prenet i u Beograd.

Ljubitelji piva iz Srbije i regiona na ovom mestu će premijerno moći da se upoznaju sa devet vrsta piva i jednom vrstom sajdera, pet renomiranih britanskih pivara. To su pivare: Aston Manor, Bath Ales, Fuller’s, Shepherd Neame (najstarija britanska porodična pivara) i Wychwood – koje prvi put dolaze na tržište Srbije.

The Great British Pub je jedinstven i po tome što prvi put jedna država na beogradskom pivskom festivalu ima svoj „specijalizovani štand“. Piva koja se mogu probati proizvedena su po najboljim receptima britanske pivarske tradicije i od sastojaka vrhunskog kvaliteta – tu je recimo „Hobgoblin“, pivo boje rubina sa predivnim čokoladnim ukusom. Ta piva se u „The Great British“ pabu prodaju po ceni od 330 dinara.

Mada ga neće biti na ovogodišnjem Bir festu, posetioci u rezidenciji mogli su da probaju pivo „The Trooper“, pivare Robinson iz okoline Mančestera, koje se pravi od čak tri vrste hmelja, a interesantno je i po tome što je zvanično pivo legendarnog britanskog hevi metal benda Iron Maiden. Na etiketi ovog piva nazvanoj po istoimenoj pesmi Mejdena, nalazi se njihova čuvena maskota Edi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari