Projekat New Wave predstavlja regionalno najveću javnu izložbu modnih editorijala nove generacije jedanaest fotografa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Od 82 prijave odabrano je 11 fotografa koji su uz vođstvo mentora projekta Miše Obradovića i kreativnog tima realizovali editorijale na 11 zadatih tema koji će biti izloženi u 22 vozila javnog prevoza do juna 2013.

Ideja projekta zasnovana je na problemu nepostojanja razvijenog modnog tržišta u Srbiji, kao i na nemogućnosti da rad mladih kreativaca bude viđen dalje od kruga njihovih prijatelja na socijalnim mrežama. Tokom tri meseca ovaj javni prostor biće mesto promocije novog talasa modnih stvaralaca. „Želimo da izađemo iz zatvorenih izložbenih prostora, da umetnički oživimo jedan javni prostor i da nekoliko hiljada ljudi svakog dana na svom putu ka poslu ili kući dobije priliku da uživa u jedinstvenoj izložbi na ovim prostorima“, kažu organizatori.

Osim promocije novih modnih fotografa, projekat ima za cilj da im pruži priliku da prođu kroz proces rada u profesionalnim uslovima, u određenom vremenskom roku i uz zahteve klijenta, u ovom slučaju mentora projekta i umetničkog tima. Sarađujući sa fotografima iz regiona, cilj je da se blagovremeno stvori mreža fotografa, dizajnera i producenata u domenu mode. Aida Hajdarević, Bojan Janjić, Danilo Anđus, Dolores Juhas, Dragan Klem, Dušan Milenković, Kosta Đuraković, Marijana Gligić, Marko Arsić, Marko Prelić i Nemanja Knežević realizovali su editorijale na zadate teme inspirisane velikim filmskim ostvarenjima, književnim delima, muzikom i životnim stilovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari