Beogradski Festival piva otvoren je juče u 18 časova. Kolone pešaka počele su da se slivaju ka Ušću već od popodnevnih časova kako bi prisustvovali prvoj večeri ovogodišnjeg Beer festa. Prvi su na binu izašli novosadski bend Šinobusi. Zatim je sledio nastup Vasil Hadžimanov benda i Elvisa Jr. Kutovicha. U okviru programa MTV sat koji je ove godine prvi put organizovan, atmosferu su zagrejali turski rok sastav Manga, inače učesnici Evrovizije i dobitnici MTV nagrade Best European Act za 2009. godinu, kao i beogradski bend Negativ koji su takođe nastupili u sklopu programa saradnje MTV-ja i Festivala.


Riblja čorba, kao jedna od najpopularnijih grupa, nije ni sinoć izneverila svoju publiku. Legendarni rok sastav ponovio je uspeh sa prošlogodišnjeg Festivala, kada je veliki broj publike došao samo zbog njih, svirajući sat i po vremena hitove iz svoje dugogodišnje karijere.

Publiku je do ranih jutarnjih sati zabavljao bend bivšeg bubnjara pank benda Ramons Markija Ramona i jedan od hedlajnera festivala – Marky Ramones Blitzkrieg, kao i britanski di džej Mark Najt.

Tokom Beer festa ljubitelji piva imaju priliku da degustiraju oko 30 vrsta piva, po cenama od 100 do 350 dinara. Prve večeri Festivala, najviše okupljenih je bilo na štandovima popularnih brendova – Jelen, Hajniken, Amstel, Lav, Nikšićko. Kao i prethodnih godina, veliko interesovanje vladalo je za pivom od borovnice i drugim zanimljivim voćnim ukusima na štandu The Black Turtle paba. Proizvođači piva su i ove godine bili maštoviti u uređivanju štandova, a prema oceni posetilaca može se reći da najzanimljivij štand ima Staropramen, čiji štand je bio preuređen u jednu ulicu u Pragu dok je štand Pils pulsa „pretvoren“ u plažu. Takođe, na proizvođači piva su na svojim štandovima organizovali i propratne programe, pa je tako Hajniken organizovao zanimljiv kviz na kome učesnici mogu da osvoje vaučer Beotaksija od 1.000 dinara i obezbede sebi siguran povratak kući.

Veće gužve stvarale su se na štandovima „Bg bebi kluba“ gde su posetioci kupovinom orignalnih suvenira pomogali svakoj bebi koja je rođena u Beogradu. Takođe, Beer fest je i ove godine posvetio dosta pažnje zaštiti životne sredine, pa je tako veliki broj volontera bio u ulazi redara, nezavisno od 200 plastičnih kanti koje su postavljene na festivalskom prostoriu za odlaganje papira, PVC-a i aluminijuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari