Fashion Selection, 23. po redu, biće održan od 8. do 20. oktobra, najavljeno je na konferenciji za novinare. Svoje najnovije kolekcije i trendove za predstojeću modnu sezonu prikazaće brojni već afirmisani modni dizajneri, mlade nade srpske modne scene, najveće srpske modne kuće, studenti dizajna.

 Glavni deo programa odvijaće se u Belexpocentru, a revije će se održavati i u Ateljeu 212, Accademiji Del Lusso, klubu 20/44. Pred početak Fashion Selection-a, u Ušće Shopping Centru će 6. oktobra biti održan tradicionalni jesenji Fashion Night. Tema Ušće Fashion Night-a ove jeseni je pozorište, pa će na četiri modne revije, uz učešće poznatih glumaca i plesača, biti prikazane nove jesenje kolekcije brendova koje se mogu naći u Ušće Shopping Centru.

Fashion Selection biće otvoren revijom Zvonko Marković powered by American Express Gold Banca Intesa, na kojoj će bard naše dizajnerske scene prikazati kolekciju za proleće/leto 2014. inspirisanu Sofijom Loren. U Belexpocentru svoje najnovije kolekcije će prikazati i Vasilije Kovačev, Nenad Sekirarski, prvi put će se srpskoj publici predstaviti dizajnerka iz Beča Vera Weigl, dok će svoje debitantske revije imati dizajnerke Gorana Radojević i Zorica Jadranski. Modna kuća Passage će upravo revijom na Fashion Selectionu proslaviti tridesetogodišnjicu rada. Jedinstveni modni performans u Ateljeu 212 prirediće i modna kuća St. George, dok će se studenti prestižne italijanske Accademije Del Lusso predstaviti izložbom svojih radova. U ambijentu kluba 20/44 kreatorka Marina Milovanović prikazaće kolekciju inspirisanu horor filmom „VHS2“.

Tradicionalno, ekipa 23. Fashion Selectiona otputovaće i na Fashion Travel, i to u fantastičan ambijent dvorca grofa Drakule u Transilvaniji, gde će biti održana revija modne kuće Allegra. Naravno, tu su i revije za najmlađe i Kids Fashion Day, u okviru koga će trendove za klince i klinceze predstaviti dečije modne kuće Domino Kids i Panter. Fashion Selection biće zatvoren revijom u TC Kragujevac Plaza, na kojoj će posetioci ovog tržnog centra moći da vide sve ono što se može naći u najvećem tržnom centru u Šumadiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari