Iako je trenutno na „Up and Coming“ turneji koja se u medijima najavljivala i kao oproštajna, Pol Mekartni (68) naglašava da mu smeta kada u medijima uz svoje ime vidi i epitete „star“, „mator“ ili „vremešni“.

– Još nisam star. To što sam rekao da bi ova turneja mogla da bude oproštajna ne znači da sam završio sa pravljenjem muzike. Nemam mnogo vremena da viđam svoju šestogodišnju ćerku Beatris i to je jedini razlog zašto mi je dosta turneja za neko vreme. Moj život se mnogo promenio otkako sam je dobio. Ne želim više mnogo da radim i mislim da ona zaslužuje oca koji će sa njom da provodi vreme. I Heter (bivša supruga) mi je naglasila da Beatris želi češće da me viđa – kaže Mekartni.

Nekadašnji član Bitlsa naglašava da biološka starost nije jedini parametar po kome treba ocenjivati da li je neko nadomak kraja karijere.

– Ne osećam svoje godine. Osećam se jako čudno kada kažem da imam 68. Sa Bitlsima sam još kao momak od 20 godina napisao pesmu ‘When I’m Sixty-Four“ (Kada budem imao 64), a evo sada imam čak četiri godine više od toga. Tada sam mislio da toliko godina nikada neću napuniti. Ljudi sa toliko godina delovali su mi mnogo stari. Sada vidim da to i ne mora da bude tako. I dalje se osećam dobro i mislim da mogu još mnogo pesama da napišem – tvrdi Mekartni.

Legendarni Britanac tvrdi da uprkos svojim godinama i dalje obožava da glasno svira i sluša muziku.

– I dalje volim da zvuk pojačam na maksimum kada kod kuće uključim električnu gitaru u pojačalo. Komšije me ne čuju kada sviram u svom studiju u podrumu, ali kada slušam neke nove pesme onda sam u dnevnoj sobi i sigurno im ne prija preglasna muzika svaki put. Do sada nisu zvali policiju, valjda i dalje imam kredit zbog muzike koju sam napravio – zaključuje Mekartni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari