Čuveni bluz muzičar Bob Brozman prvi put će pred beogradskom publikom nastupiti sutra u klubu Ilegala, ex-Industrija, Filozofski fakultet, ulaz iz Vasine 19. Vrata kluba se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje u 21.30. Bob Brozman je jedinstvena pojava na današnjoj svetskoj muzičkoj sceni.

Izuzetno plodan autor i producent, potpisao je solo i zajedničke projekte sa muzičarima iz svih krajeva sveta, preko 30 izdanja, virtuoz na slajd gitari i majstor piking tehnike, svetski putnik i istraživač – etnomuzikolog, strastveni sakupljač starih metalnih žičanih instrumenata posvetio je svoj život i karijeru nalaženju zajedničkih niti između muzičkih kultura iz svih krajeva sveta i njihovom preplitanju i spajanju u samo njemu svojstven muzički amalgam koji je nemoguće klasifikovati. Njegova muzika duboko je ukorenjena u bluzu, ali u isto vreme je prožeta i džez, kalipso, džipsi sving, čak i hip-hop i ska uticajima, uz ruts tradiciju juga Misisipija. Publiku osvaja, pored gitarskog i vokalnog majstorstva, svojim jedinstvenim smislom za humor i ogromnom energijom. Ulaznice po ceni od 1.000 dinara mogu se nabaviti u knjižari Plato na Filozofskom fakultetu, u CD prodavnici Triumvirate u Njegoševoj ulici i, naravno ako ih još bude, na ulazu u klub neposredno pre koncerta.

Najbolji slajd gitarista na svetu

Magazin Guitar Player Brozmanu je dodelio titulu „Best World Guitarist“, a Acoustic Guitar Magazin ga je proglasio najboljim slajd gitaristom. Poslednji album, možda i njegovo najbolje ostvarenje, nazvan „Post Industrial Blues“, objavljen je 2007. godine za izdavačku kuću Ruff Records. Nastupa blizu 250 puta godišnje u klubovima, koncertnim salama i na festivalima. Nedavno je u jednom intervjuu na pitanje da li ga umaraju putovanja i stalno koncertiranje rekao: „Ima toliko muzike oko mene, valjda ću se naspavati u sledećem životu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari