Bass passion, veče basa i kontrabasa zamišljeno je kao poligon za predstavljanje muzike koju kreiraju basisti i kontrabasisti, a koji će se održati po prvi put u Domu omladine Beograda i UK Parobrod od 12. do 14. septembra 2015.


Bass passion je muzička manifestacija koja spaja predstavljanje novih tendencija u kvalitetnoj umetničkoj i zabavnoj muzici sa edukacijom studenata muzike ili mladih muzičkih profesionalaca.

Cilj manifestacije Bass passion je da predstavi umetnike koji iskoračuju iz ustaljenih formi, da izvođača na kontrabasu ili bas gitari predstavi publici kao nosioce muzičke priče.

Osim planiranih koncerata, Bass passion će imati i edukativni deo, koji će činiti radionice sa umetnicima koji su glavni predstavnici muzičkog programa, u kojima mogu da učestvuju studenti muzike, mladi profesionalci, budući nosioci muzičkog i kulturnog života Beograda i Srbije.

Zvezde ovog prvog izdanja Bass Passiona su Đorđe Stijepović, rođeni Beograđanin, koji gradi uspešnu karijeru u Americi poslednjih 10 godina i Adam Ben Ezra, svetska Youtube senzacija i basistički fenomen.

Đorđe Stijepović nastupa prve večeri, u subotu, 12. septembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda uz pratnju domaćih muzičara: Vasil Hadžimanov, Aleksandar Sedlar i Peđa Milutinović.

Adam Ben Ezra nastupa druge večeri, u nedelju 13. septembra, takođe u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Sam kaže da mu je misija da kontrabas stavi na vodeću muzičku poziciju umesto uobičajene prateće. Inspiraciju nalazi u radu svojih uzora Baha, Stinga, Čik Korije. Širom sveta prepoznatljiv po višeglasnom i perkusivnom tremanu kontrabasa.

Obojica će održati radionice u UK Parobrod, u ponedeljak 14. septembra.

Predstojeća manifestacija Bass Passion biće posvećena kontrabasisti i jazz umetniku Mihailu Miši Blamu.

Organizator BASS PASSION događaja je agencija „Neki fini ljudi art“, koja se bavi izvođačkom umetnošću, organizovanjem promotivnih događaja, edukativnih programa, i (po prvi put) muzičkih manifestacija, a iza koje stoji Miloš Milovanović, poznati novinar i prezenter TV B92, koji je inače po obrazovanju muzičar/ kontrabasista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari