Povratak "Beogradskog proleća" 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Uoči povratka festivala „Beogradsko proleće 2022.“, koji će biti održan 29. aprila u MTS Dvorani, večeras se u Maršalovom salonu kultne dvorane okupilo 14 od 18 najavljenih takmičara iz Srbije i regiona.

Oni su svoje utiske o predstojećim nastupima i povratku prestižnog festivala na domaću muzičku scenu podelili u druženju i razgovoru sa novinarima, navodi se u saopštenju.

Sa Tonijem Cetinskim, Majom Sar, Jasnom Gospić, Filipom Žmaherom, Borisom Režakom, Bojanom Stamenov, Markom Toljom, Lukijanom Ivanovićem, Yanx, Ladom Leskovarom, Angelinom, Borisom Pingovićem, Igorom Simićem i Davorom Jovanovićem družilo se više od 20 novinarskih ekipa, a muzičari su saglasni u jednom da se raduju povratku glamuroznog festivala i da su počastvovani što su upravo oni deo istorije koju festival ponovo ispisuje u novom ruhu.

Umetnički direktor festivala Branko Klanšček najavio je veliki povratak festivala, za samo dva dana.

„Neverovatan je osećaj biti deo jednog ovako velikog festivala, koji svoja vrata ponovo otvara beogradskoj muzičkoj sceni, ali i svim ljubiteljima kvalitetne muzike. Ovo nije bio lak poduhvat, kako za nas organizatore, tako i za umetnike, a najlepše nas svakako očekuje na sceni MTS Dvorane, kada će svi takmičari zablistati, svako sa svojom posebnom kompozicijom“, poručio je Klanšček.

Na muzičkom festivalu u „novom ruhu“ biće izvedeno 18 do sada neobjavljenih kompozicija koje će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija.

U saopštenju se podseća da je 17. aprila 1961. godine na sceni Doma sindikata počeo svoj glamurozni život prestižni festival zabavne muzike „Beogradsko proleće“ koji je, smatra se, bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari