Ritam sekcija originalne postave kultne zagrebačke grupe Azra, Boris Lajner (bubnjevi) i Mišo Hrnjak (bas), održaće večeras (21.00) u Domu omladine prvi od dva koncerta „Pozdrav Azri“.

Dve trećine originalne Azre zasviraće zajedno posle 25 godina jer žele da obeleže 30 godina otkako je bend Branimira Džonija Štulića objavio prvi singl „A šta da radim/Balkan“, jedno od najznačajnijih i najuticajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola. Legendarnog muzičara i pevača Azre menjaće Davorin Bogović, nekadašnji član kultne hrvatske grupe Prljavo kazalište.

Iako je prvobitno bio zakazan nastup samo za četvrtak, zbog velikog interesovanja beogradske publike muzička kuća „Long plej“ odlučila je da organizuje još jedan koncert, koji će biti u petak. Pored Lajner, Hrnjaka i Bogovića na sceni će biti i vrsni zagrebački muzičari Žan Jakopač, Miljan Bakić i Domagoj Vorberger. Uoči dvostrukog beogradskog koncerta Boris Lajner je nedavno izjavio da tek sada vidi „koliko je to bilo jako, hipnotičko vreme i da je srećan što je to proživeo“.

– Vidim da novi klinci i dalje kupuju Azru i da se Džoni vrati, mislim da bi ponovo zasjao na kraljevskom prestolu koji ga čeka – istakao je Lajner. Bubnjar, koji se veštinom pokazao najbolje na Azrinom živom albumu „Ravno do dna“ (1982), a glasom na klasicima kao što su „Lijepe žene prolaze kroz grad“, „Provedimo vikend zajedno“ ili „Ne prodajem nasmiješenog psa“, prvi uspešni koncert „Pozdrav Azri“ u Beogradu priredio je još 2001. godine u Klubu studenata tehnike. Već sledeće jeseni u Zagrebu je u klubu Tvornica upriličen koncert – tribute to Azra pod nezvaničnim nazivom „Džoni, vrati se“, da bi se 2007. godine na još jednom od koncerata „Pozdrav Azri“ neočekivano Lajneru na pozornici zagrebačkog kluba „Boogaloo“ pridružio basista Hrnjak, koji je poslednji put svirao sa njim i Štulićem još 1982. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari