Nouvelle Vague nastupio je u subotu u rasprodatoj hali Beko na Dorćolu. Francuski bend, kojima je ovo četvrti put u Beogradu, izveo je svoj gotovo dvosatni izrežirani spektakl sa elementima teatra i filma pred više od hiljadu i po ljudi, koji publika nije mogla da doživi na pravi način usled loše organizacije.


Pre njih, program su otvorili Lady Jelena i Zemlja gruva. Mlada kantautorka Jelena Petošević izvela je svoj hit „Nikola“ sa kojim je privukla veliku pažnju javnosti prošle godine, kao i pesme „Želim da ti otkrijem čarobnu baštu“ i „Slatka mala“ koje će se naći na njenom prvom albumu. Grooveland, koji su nastupili u punom trinaestočlanom sastavu, počeli su da sviraju oko 23 sata. Nakon pesme „Himna“, mnogobrojna publika u ovom koncertnom neotkrivenom mestu, igrala je i pevala uz njihove hitovi „Da li bi ti“, „Reći ću ti“, „Kako bilo“, „Nisam znala da sam ovo htela“, „Najlepše želje“, „Da bi nam“.

Sastav Marka Kolana izašao je na binu malo posle ponoći. Svoj muzičko-scenski performans „Dawn Of Innocence“ koji je osmislio poznati francuski kostimograf i kreator Žan Šarl de Kastelbažak, otvorili su pesmo „Fade to Gray“ koju su dve nove pevačice, Liset Alea i Mareva Galanter, otpevale sa crnim povezima preko očiju. Poznate obrade hitova novog talasa i panka pratile su jedinstvene koreografije i neobični kostimi.

Jedna od najpoznatijih igračica burleske u Parizu Zula Zazou plesala je uz pesme bendova Depeche Mode, Joy Division, Talknig Heads, Sex Pistols, pokazujući svoje seksipil, čime je dala malo živosti depresivnom repertoaru i mračnoj scenografiji.

Za razliku od poslednjeg gostovanja u prestonici Srbije pre tri godine kada su u napuštenom bioskopu Odeon tokom dve večeri oduševili više od četiri hiljade ljudi, nastup u Beko hali, tokom kojeg su pevačice menjale svoje kostime 14 puta, ostavio je publiku pomalo ravnodušnom i razočaranom. Razlog za to je prostor koji je bio neadekvatan za takav šou, ali i loše ozvučenje i paklena vrućina, što je posledica loše organizacije. Ipak, atmosfera se znatno popravila tokom poslednjih pesama, pa je nakon završne „Love Will Tear Us Apart“, bend imao trostruki bis, na kojima su izveli svoje najveće hitove „Dance With Me“, „In A Meaner of speaking“ i „To Drunk To Fuck“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari