Preminuo Bora Đorđević

Ostavite komentar


  1. Ali se ne sme zaboraviti i to da je ovaj čovek s velikom radošću prihvatio da bude četnićki vojvoda i time se ponosio. Znam, znam, o mrtvima sve najbolje, ali ja sam ipak za onu: „o svakome samo istinu“.

  2. Legenda- ostaće zauvek.Počivaj u miru ljudino. Neka ga anđeli čuvaju. Saučešće porodici

  3. Prestao sam da slušam Čorbu posle albuma „Buvlja pijaca“ i posle svog brljanja krajem osamdesetih i devedesetih,ali ipak me je potresla vest o njegovoj smrti zbog onog što je nekad bio,ipak mi je značio mnogo u ranoj mladosti.

  4. Učinio je mnogo za rock’n’roll ovog podneblja i po tome ćemo ga pamtiti

    Što se kompromitovanja i onih stvarti koje nisu vredne pominjanja i pamćenja: neka se kamenom prvi baci onaj ko niked nije zgrešio. Ostavite to.

  5. Da, ne samo životom i radom, nego i svojim krajem izaziva kontraverze.Očigledno, kad se pročita ovaj tekst i retrospektiva, da se ovaj duh nije mogao lako spakovati.Način života ga je gurao u estradu ( i u muzici i u javnom životu ) ali , nije to očigledno bio samo taj prozaični momenat.
    Na kraju , neću ono „o pokojniku…“, ali bez obzira na mnogo pomija koje je prosuo, mnogo je i bisera a vrh je „Pogledaj dom svoj anđele“.
    Neka počiva u miru !

  6. Nikad mu nisam oprostio Srbovanje a pogotovo one ruzne duele sa Djoletom.
    Naravno da odlazi u legendu.

  7. Neka ti je laka crna zemlja,.svetska legendo…saucesce porodici…moram da primetim da ima samo 3 poruke od te 3 vec su 2 negativne….ni mrtvi nemaju mira od raznih balavandera…Bora je bio kralj.ajatolah svega sto je uradio…takva legenda se vise ne radja

  8. ..штета..сагорео у послу….почивај у миру и хвала за добру музику и песме које си нам оставио..

  9. Тако ме је погодила тужна вест. Надала сам се….! Почивај у миру драги, Боро! Искрено саучешће породици.

  10. Legenda, možda i najplodniji stvaralac naše pop i rok muzike u poslednjih pet decenija. Na žalost, u javnosti je poslednjih godina maltene bio izložen linču anonimnih krvožednih malograđana. Razlog- j..ene dve pesme odsvirane na nekom mitingu naprednjaka. Nezreloj masi je kliknulo da je to dovoljno da anulira njegov neverovatni stvaralački opus…Njegoš je veoma lepo stavio u usta jednog paše svoje razmišljanje o takvim beslovesnim ljudima. Boro, mirno spavaj!

  11. Legenda na kub!!Bio uvek protiv Slobodana Miloševića,Mire Marković i naravno Vojislava Šešelja, Predvodio demonstracije 90-tih protiv Miloševića.Jedini je pevač sa ovih prostora koji je javno i glasno pevao protiv Slobodana Miloševića na skoro svim mitinzima i protestima opozicije dok su svi drugi pevači i ostali intelektualci mudro ćutali da se ne zamere vlasti zbog karijere i straha od represije Državne bjezbednosti…

  12. Sad da se pridruži anđelu, da dom pogledaju zajedno, ne znam samo po kome ce javiti sta vidi, čekaćemo…

  13. Uuuu… stvarno ste se potrudili da napišete kratku Borinu istoriju… Ne može mu se nikako sporiti veliki uticaj na rok scenu Ex Yu, na mnoge iz generacije 60-tih, 70-tih, 80-tih idr i pored svih njegovih brljanja sa politikom. Ja lično sam prestala da ga gotivim još krajem 80-tih, početkom 90-tih, kada je došao u jedno malo mesto, na festival i odbio da peva jer nisu mogli da mu daju para koliko je tražio, dok je u isto vreme Neša Galija pevao… Jasno je meni da je on živeo od toga ali da prevali put, bude tamo sve vreme i presedi… To mi nekako nije u duhu roka…

  14. Ode sa tobom i najveći deo deo naše mladosti!
    Sad mi ,nešto mlađi stajemo u čekaonicu!
    Počivaj u miru!

  15. Završio je život u državi koju je početkom 90-ih ismevao kroz tekst „Hoće da se otcepe bečki konjušari…“ Bio jedno vreme buntovnik. Slušao sam ga sredinom 80-ih u Sava Centru kada je recitovao „Crni mercedes“. Bio je to skandal za Titoiste.
    Kod mene definitivno zas..o stvar kad se sa Acom Lukasom i Oliverom Mandićem pojavio na Vučićevom kontramitingu…
    Buran, muzički bogat život, pun svakakvih, pa i ideoloških tumbanja.

Ostavite komentar


Scena

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.