Na velikom koncertu pod nazivom „Da sam ja netko“ posvećenom jednoj od najboljih grupa Jugoslavije – Indeksima, koji se održava sutra od 20 časova u Sava centru, nastupiće neka od najznačajnijih muzičkih imena sa ovih prostora. Između ostalih, Aki Rahimovski pevaće pesmu „Sanjam“, Dado Topić – „Svijet u kome živim“ i „Snijeg pade“, Mladen Vojičić Tifa – „Krivac si ti“ i „Sve ove godine“, dok će Kaliopi otpevati „Budi kao more“ i „Jutro će promeniti sve“.

Legenda Arsen Dedić pevaće „Ti si mi bila u svemu naj, naj“, Dženan Lončarević – „Žute dunje“, Irina Kapetanović pesmu „Plima“, a Željka Katavić Pilj – „Pozdravi Sonju“. Zija Valentina ćemo čuti u pesmi „Predaj se srce“, Sergeja Trifunovića u „Sarajevskim kišama“, Nihada Volodera u pesmi „310 poljubaca vrelih“, dok će Giuliano pevati pesme „Ispili smo zlatni pehar“ i „Bacila je sve niz rijeku“. Jelena Tomašević će pevati „Baladu“, a Aleksandra Radović pesmu „U jednim plavim očima“. Zanimljivo će biti čuti i trio Aki, Dado i Tifa koji če otpevati „Pesmu o Davorinu“, dok će Hari Varešanović pevati naslovnu pesmu koncerta „Da sam ja netko“.

Dok su se najveće muzičke zvezde sa prostora bivše Jugoslavije pripremale za koncert posvećen legendarnoj grupi Indeksi, sin pokojnog pevača Davorina, Dario, istakao je da je vrlo ponosan što se već nekoliko godina održavaju koncerti u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu posvećeni grupi kojoj je njegov otac dao najveći pečat. Planira da, ukoliko mu obaveze na fakultetu dozvole, dođe na Beogradski koncert. Kao najomiljenije pesme Indeksa izdvaja „Baladu“ i „Jutro će promeniti sve“, a to su samo dve od tridesetak, koliko će ih biti izvedeno na koncertu.

– Indeksi su grupa koja će se uvek slušati. Njihove pesme su evergrin i to je nešto što se slušalo i slušaće i sledeće generacije iako Indeksi više ne postoje od dana kada je tata umro. Ovih godina me često zovu njegovi prijatelji iz različitih gradova i pitaju kako sam, da li mi nešto treba. Uvek se raznežim, jer tada još jednom potvrđujem koliko je moj otac bio velik i dobar čovek. Kada je umro, bio sam mali da shvatim da ga više nema i da sa njim više neću deliti srećne i tužne momente. Utehu pronalazim upravo u ljudima koji o njemu pričaju lepo, koji i danas cene njegov rad i ne dozvoljavaju da nestane uspomena na njega.

Podsetimo, serije koncerata posvećene pokojnom Davorinu Popoviću i grupi Indeksi održavaju se u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. Organizatori najavljuju dvoipočasovno putovanje kroz vreme i nezaboravne trenutke na koncertu. Karata ima još malo, a prodaju se u Sava centru i Bilet centru, po ceni od 1.500, 1.900 i 2.300.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari