Aleksandra PrijovićFoto: Antonio Ahel/ATAImages

Organizacije ratnih veteran iz Splita izrazile su nezadovoljstvo datumom koncerata pevačice Aleksandre Prijović u Splitu, koji će se u novembru održati uoči Dana sećanja na žrtve domovinskog rata.

Na konferenciji za novinare rekli su da u godini obiležavanja petstote godišnjice smrti oca hrvatske književnosti Marka Marulića svedočimo novom pokušaju „kulturnog uzdizanja“ građana Splita i okoline nametanjem muzičko-kulturnog sadržaja Srbije.

„Srbija ovim sistematski sprovodi dugoročni i detaljno razrađeni plan ‘srpskog sveta’, između ostalog i prisvajanjem hrvatskih kulturnih veličina kao što su Gundulić i Marulić“, kazao je njihov predsednik Ivan Turudić dodavši da ih ne iznenađuje manipulacija, laganje i nameran izbor datuma održavanja koncerata uoči Dana sećanja na žrtve domovinskog rata i Dana sećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Oni smatraju da su Grad Split i organizatori trebali da zajažu koncerte u nekom drugom terminu, no kažu da ne traže zabranu koncerata Aleksandre Prijović, već promišljenost onih koji ih organizuju. „Nemojte da stavljate so na ranu porodicama poginulih branitelja i svim Hrvatima“, poručio je Turudić​, prenosi Index.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše dolazak Aleksandra Vučića u Dubrovnik, koji je uzburkao strasti u hrvatskoj javnosti, Turudić je odgovorio kako je očigledno da je srpski predsednik tamo morao da dođe zbog isporuke i prodaje oružja Ukrajini.

Koncerti Aleksandre Prijović u splitskoj dvorani na Gripama zakazani su za 9. i 10. novembar, a organizator je zagrebačka kompanija The Unique.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari