kuća zmajaFoto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Delovi poslednje epizode druge sezone serije Kuća zmaja dospeli su na internet, odnosno na nekoliko društvenih mreža.

Premijera poslednje epizode HBO serije “Kuća zmaja” zakazana je za 4. avgust, ali su fanovi proteklih dana na društvenoj mreži TikTok, a zatim i X mogli videti šta donosi kraj druge sezone, prenose Vijesti.

Još uvek se ne zna ko je i na koji način dospeo u posed poslednje epizode, a iako su ti sadržaji uklonjeni sa društvenih mreža, HBO produkcija upozorava fanove koji ne žele da “spojlerima” pokvare gledanje finala druge sezone, i dalje mogu naići na nelegalno objavljene klipove.

Prema pisanju portala Variety, klipovi obuhvataju ukupno 30 minuta iz još uvek neobjavljene epizode.

Ovo je drugi takav incident koji se vezuje za “Kuću zmaja”, s obzirom na to da su u oktobru 2022. godine na sličan način dospeli delovi kraja prve sezone.

HBO koji je zaslužan za ovu seriju, tada je osudio one koji su nelegalno objavili sadržaj na internetu.

“Veoma smo razočarani zbog ovakvih nelegalnih akcija koje su pokvarile gledalačko iskustvo lojalnih fanova serije”, pisalo je tada u saopštenju HBO-a.

Međutim, ovo je očigledno veliki problem televizijskog giganta, s obzirom na to da se slično dešavalo i sa popularnom “Igrom prestola” (Game of Thrones), čiji je prikvel upravo “Kuća zmaja”.

Naime, 2017. godine objavljen je kompletan scenario za sedmu sezonu pomenute serije, a dve godine ranije pirati su došli u posed nekoliko prvih epizoda pete sezone i u celosti ih objavili na internetu pre premijere.

Mesec dana pre nego što se ovo dogodilo, HBO je potvrdio snimanje treće sezone “Kuće zmaja”, ali i da će se snimati još jedan spinof serije “Igra prestola”.

Radni naziv još jedne serije iz ovog univerzuma je “A Knight Of The Seven Kingdoms” (Vitez Sedam kraljevstava), a ukoliko sve bude teklo po planu prva epizoda će stići na male ekrane početkom 2025. godine, s obzirom na to da je snimanje u Belfastu već u toku.

Pre ovoga, putem svog bloga se oglasio i Džordž R.R. Martin, autor romana objedinjenih pod nazivom “Pesma leda i vatre” na osnovu kojih se “Igra prestola” snimala, te istakao da i nije u potpunosti zadovoljan detaljima u seriji “Kuća zmaja”.

Ono što mu je zasmetalo je i prikaz zmajeva, jer su prema njegovim rečima oni zamišljeni kao i bilo koje prave životinje.

“Oni imaju dve noge, ne četiri, nikada četiri. Nijedna životinja koja je hodala Zemljom nije imala šest udova”, napisao je između ostalog Martin.

Ipak, on je iskoristio priliku i da pohvali scenariste ovog prikvela, jer su na “briljantan način izmenili njegovu originalnu priču”, a posebno mu se dopalo na koji način je započeta druga sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari