Nakon Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Austrije i nekoliko gradova u Srbiji, u subotu 18. jula, na otvaranju manifestacije „Medijanino Kulturno leto 2015“ u parku Svetog Save, u Nišu će biti održana promocija programa 49. Gitarijade, koja će ove godine biti održana u Zaječaru od 29. jula do 1. avgusta. Niškoj publici će biti predstavljen kompletan program ovogodišnjeg festivala, kao i mnogobrojni prateći programi, koji će se odvijati tokom trajanja Gitarijade.

U okviru promocije Gitarijade od 20.30 nastupiće niški bend  DOK7, pobednici 45. Gitarijade po glasu publike, kao i kultni sastav – Popečitelji, koji su kroz mnoge održane koncerte samo potvrdili epitet eksplozivnog benda. U nastavku programa, u organizaciji gradske opštine Medijana, nastupiće grupa Orthodox Celts.

Na predlog predsednika organizacionog odbora 49. Gitarijade, Saše Mirkovića, organizacioni odbor je doneo odluku da se ni ove godine ne naplaćuje ulaz za programe Gitarijade.

“Grad Zaječar i Ustanova Gitarijada su, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, sponzorima i donatorima, uspeli da obezbede dovoljno sredstava za finansiranje  49. Gitarijade, pa smo doneli odluku da i ove godine posetiocima omogućimo slobodan ulaz na sve programe festivala. Takođe smo za sve one, koji u vreme trajanja Gitarijade dodju u Zaječar, obezbedili besplatan smeštaj u Rok kampu i po jedan besplatan obrok dnevno”, istakao je Mirković.

Gitarijada će ove godine biti održana od 29. jula do 1. avgusta, a na ovogodišnjem festivalu će nastupiti: Džiboni i Vlatko Stefanovski, Darko Rundek Cargo trio, Nikola Vranjković, Van Gog, Dubioza kolektiv, Guano Apes, Kerber, Laibah, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Dok 7  i mnogi drugi. Osim koncerata na Rock stage-u, u vreme trajanja Gitarijade biće priređeno još nekoliko desetina koncerata, promocija knjiga, tribina, premijera filmova, izložbi, raznih kulturnih programa, a sve u slavu rokenrola. Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, na čijoj će bini, u dva dana, biti održano više od deset koncerata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari