Proslava rođendana Fredija Merkjurija u Botaničkoj bašti: Nastupa najveći Queen tribute bend na ovim prostorima 1Fredi Merkjuri; Foto: PrintScreen/YouTube.com/artem troicky

Proslava rođendana Fredija Merkjurija biće održana 5. septembra u Botaničkoj Bašti, od 19 i 30 sati, uz nastup najvećeg Queen tribute bend na ovim prostorima.

Queen Sensation nastupa na Fredijev 77. rođendan.

Nakon više od sto koncerata u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji, a pre odlaska na turneju u Kini, Queen Sensation izlazi na najlepšu binu u Beogradu da zajedno sa publikom proslave i odaju počast legendardnom Frediju.

Podsetimo, Merkjuri je preminuo 1991. sa 45 godina. Rođen kao Farok Bulsara 1946. godine u Zanzibaru (ostrvu koji je deo današnje Tanzanije), Fredi Merkjuri je od malih nogu pokazao interesovanje za muziku, ubrzo nakon čega je počeo da ide na časove klavira. Pokazao je zavidan talenata za sviranje ovog instrumenta, i nije bilo teško pretpostaviti da će njegov život biti orijentisan na muziku i umetnost uopšte.

U Velikoj Britaniji, nakon kratkog vremena provedenog u nekoliko bezperspektivnih bendova, postao je pevač grupe Smajl u kojoj su svirali gitarista Brajan Mej i bubnjar Rodžer Tejlor. Ovaj trio je zajedno sa basistom Džonom Dikonom osnovao bend Queen 1971. godine i od tad više ništa nije bilo isto u životima ovih muzičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari