U okviru 19. Herbafast Fashion Selectiona preksinoć je u Domu vojske održana prva svetska modna revija tašni napravljenih od knjiga, pod sloganom „Knjiga na dohvat ruke“. Ova neobična revija nastala je zahvaljujući tome što je, u susret Sajmu knjiga, izdavačka kuća Laguna odlučila da svoja najpoznatija izdanja predstavi na do sada neviđen način. Dizajnerka Mina Sanader napravila je unikatne tašne od Laguninih knjiga, koje su u isto vreme jedinstveno umetničko delo, ali i veoma praktične, nadasve moderne i nestvarno čarobne.

Među piscima od čijih knjiga su napravljene tašne su i književni klasici Ivo Andrić, Borislav Pekić, Slobodan Selenić, Mario Vargas Ljosa, Žeze Saramago, Herta Miler, kao i mlada književnica Tea Obreht, inače rođena Beograđanka, ovenčana ovogodišnjom prestižnom književnom nagradom „Orindž“.

Pistom su, kao modeli, prošetali Lagunini pisci, kao i poznati glumci, pevači, voditelji i manekeni koji su u pravom modnom performansu publici pokazali neobičnu, do sada neotkrivenu stranu sveta knjiga. Svoja dela su, između ostalih, na ovaj specifičan način predstavili: Svetislav Basara, Jelena Baćić Alimpić, Ivana Kuzmanović, Isidora Bjelica, Ivana Stanković, Ružica Sokić i mnogi drugi. Iste večeri, tokom revije „Puls Style“ svoje modele su predstavili i kreatori Vasilije Kovačev, Nenad Sekirarski, Katarina Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari