Prvu trubu Dragačeva na 54. Saboru trubača u Guči osvojio je Saša Krstić iz Zagužanja, nagrada publike „Zlatna truba“ pripala je Goranu Rankoviću iz Guče, a za najbolji orkestar proglašen je bend Dejana Jevđića iz Požege.


Nagradu za najizvornije muziciranje „Od zlata jabuka“, koju dodeljuje list Danas, dobio je Orkestar Ivana Jovanović iz Užica. Priznanje koje izrađuje livnica „Gosi“ uručio im je novinar Danasa Dragoljub Petrović.

– Dobio sam Prvu trubu i sada mi je cilj da osvojim – još jednu – rekao je pobednik Krstić za Danas.

Preksinoćnjem finalu na stadionu FK Dragačevo prisustvovao je i Milorad Dodik, predsednik RS. On je novinarima rekao da „truba koja ovde zasvira čuje se i odzvanja i u Republici Srpskoj“.

– Sabor privlači mnogo ljudi iz RS. Guča je spoj tradicije i modernog, i dokaz da ne gubimo nacionalni i kulturni identitet – objasnio je Dodik.

U Guči su primećeni i Momir Bulatović, bivši jugoslovenski premijer, Milan Obradović, nekadašnji načelnik SUP Beograd, fudbaleri Savo Milošević i Saša Ćirić, biznismen Dragomir Karić, košarkaški trener Željko Obradović, a ovogodišnja poseta bila je slabija nego prethodnih godina – jedni tvrde zbog lošeg vremena, a drugi zbog – besparice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari