Quartet Katarine Kočetove u SKC-u Kragujevac 1Foto: Promo SKC Kragujevac

 

Džez umetnica Katarina Kočetova i njen bend Quartet održaće koncrt u Kontakt galeriji kragujevačkog Studentskog kulturnog centra u ponedeljak, 8. jula u 20 sati.

Katarina Kochetova Quartet je bend koji vodi pijanistkinja Katarina Kočetova a njihov repertoar se sastoji isključivo od originalnih kompozicija, ističu organizatori iz SKC-a Kragujevac.

Katarini se pridružuje Yoav Eshed, izraelski virtuoz na gitari poznat po svom prepoznatljivom stilu i inovativnosti; Ben Tiberio, basista iz Njujorka, koji u zvuk kvarteta unosi svoju bogatu muzičku pozadinu i inventivne kompozicije; bend upotpunjuje bubnjar Michael Piolet, čiji koreni iz Čikaga daju ritmove grupe dubokim ritmom.

Zajedno, Quartet Katarine Kočetove donosi zadivljujuću fuziju melodije i ritma koji odražava živahni puls njujorške džez scene. Svakim nastupom pozivaju publiku da doživi umetnost i kreativnost koji definišu njihovo muzičko putovanje.

Katarina Kočetova je istaknuta pijanistkinja, kompozitorka i aranžerka na evropskoj džez sceni.

Rođena u Kijevu, odrasla u Beogradu, počela je da uči klasični klavir sa šest godina a kasnije se fokusirala na džez. Studirala je na Univerzitetu za muziku i umetnost u Beču gde je i diplomirala, a sada završava master. Studirala je i na Kraljevskom muzičkom koledžu u Stokholmu.

Kočetova je nastupala sa renomiranim džez muzičarima i vodi projekte poput Katarine Kočetova trio, kao i kvintet. Njen debi album autorske muzike „Beyond Motion”, sa gostujućim izvođačima objavljen je u junu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari