Džoš HomiFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Američki rok sastav Queens of the Stone Age juče je sa žaljenjem objavio da je sprečen da održi narednih devet evropskih koncerata planiranih za ovaj mesec. Razlog je što frontmen Džoš Homi mora da se vrati u SAD, na hitnu operaciju.

„Sve smo učinili kako bismo nastavili da sviramo za vas, ali to više nije opcija“, objavio je bend na društvenim mrežama.

Queens of the Stone Age su trebali da nastupe u Zagrebu 23. i 24. jula, a tim povodom su i govorili za Danas.

Nije nepoznato da se veliki broj fanova iz Srbije spremao da poseti stadion Šalata, prostor u kome je bend ovog meseca trebalo da svira dva dana za redom, jer je prvi koncert rasprodat u rekordnom roku, najbrže ikada u istoriji poslovanja ovog stadiona.

Džoš Homi
Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Bend je takođe trebalo da nastupi u Francuskoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Češkoj, Austriji, Rumuniji, a posle dvodnevnog koncerta u Hrvatskoj, na redu bi bila Grčka.

Kako su organizatori obavestili, potencijalni novi termini biće poznati kroz dve nedelje.

„Kupljene ulaznice će važiti za nove datume, a za one kojima novi datumi ne budu odgovarali, biće obezbeđen povraćaj novca“, objavio je organizator.

Iako je Džoš Homi u prošlosti bio otvoren u vezi sa svojim zdravstvenim problemima, te je sa publikom 2022. podelio da mu je dijagnostikovan oblik raka i da je operisan kako bi ga uklonio, ovog puta nije poznato kakva operacija očekuje frontmena.

Na „The End is Nero“ svetsku turneju Queens of the Stone Age su krenuli po objavljivanju svog poslednjeg albuma „In Times New Roman…“, 2023., a na album se čekalo šest godina.

U nadi da sa Džošom bude sve u redu i da se koncerti održe, organizatori i bend mole za malo strpljena, nakon čeka slede novi datumi za trenutno otkazane koncerte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari