Zagrebački pank-rok sastav Hladno pivo će u subotu nastupiti u novosadskom klubu Fabrika. Ovaj bend je 31. marta svirao pred ispunjenom Fabrikom, ali je drugi koncert predviđen za 1. april odložen posle tragedije u novosadskom klubu „Kontrast“ u kome je prethodne večeri u požaru život izgubilo šest mladih ljudi. Bend je sa organizatorima Studentskim kulturnim centrom Novog Sada i agencijom Long Play izjavio saučešće porodicama nastradalih.


– Nama je bilo na prvom koncertu genijalno a to ne kažem zato da bi se bilo kome uvukao u guzu. Niti u gaćice. Bila je super publika koja ni u jednom trenutku nije prestajala pjevati s nama. Hladno pivo je baš u Novom Sadu održalo prvi ili drugi koncert u Srbiji. U NS tajmu prije desetak godina ako se ne varam, ali se vjerojatno varam jer sam star – kaže frontmen Hladnog piva Mile Kekin Kekin, koji nam je odgovorio na nekoliko pitanja povodom koncerta u Novom Sadu.

Ubrzo ste nastupili i na Egzitu, a na toj svirci se pokvario jedan kran, pa su organizatori tražili da naknadno platite, a vaša popularnost je ubrzano počela da raste. Sećaš li se toga?

– Nije se pokvario nego sam ga ja sjebo velebnim skokom s bine. To sam normalno poslije platio djelomično iz svog džepa i naučio vrijednu lekciju – da nije svaki kran za skakanje.

Kako je Hladno pivo od malog pank benda naraslo do mejnstrima? Jeste li tako zamišljali na početku?

– Radom, trudom i kuverticom na pravom mjestu. Kad smo kretali nismo ništa razmišljali jer bi vjerojatno odustali – kaže Kekin.

Za svirku Hladnog piva 21. aprila važe ulaznice koje su već kupljene za prvobitni termin 1. aprila. Za novi datum može se naći još određen broj karata u prodaji po ceni od po 1.000 dinara preko mreža Eventim i Gigstix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari