Rasel Krou otkrio kako se oseća zbog novog Gladijatora: Malo mi je neprijatno 1Foto:R4924_italyphotopress / imago stock&people / Profimedia

Epska istorijska drama Ridlija Skota iz 2000. godine Gladijator bila je nominovana za 12 Oskara, od kojih je osvojila četiri, uključujući i za kategoriju najboljeg glumca. Te 2001. godine najboljim glumcem proglašen je Rasel Krou.

Oskarovac je u originalnom filmu glumio bivšeg generala koji želi da se osveti korumpiranom caru Commodusu (Joakin Feniks), koji je ubio njegovu porodicu i poslao ga u ropstvo. podseća Index. hr

U nedavnom intervjuu Rasel Krou je prokomentarisao kako se oseća zbog snimanja nastavka i otkrio da nije toliko srećan.

„Malo mi je neprijatno zbog činjenice da snimaju još jedan, jer, naravno, moj lik je mrtav i nemam pravo glasa o tome šta će biti učinjeno. Ali, povodom nekoliko stvari koje sam čuo, rekao sam: ‘Ne, ne, ne, to nije deo ‘moralnog putovanja’ tog određenog lika’. Ali ne mogu ništa reći, nije moje mesto, metar i po sam ispod zemlje. Videćemo kako će to sve na kraju izgledati“, kazao je glumac, prenosi The Hollywood Reporter.

Od originalnog filma prošlo je više od dvadeset godina, a vesti o snimanju nastavka objavljene su još 2021. godine. Međutim, tek je prošle godine otkriveno da će glavnu ulogu igrati irski glumac Pol Meskal, poznat po ulogama u Aftersun (Posle sunca), Normal People i All of Us Strangers (Stranci).

U nastavku, koji bi se u bioskopima navodno trebao prikazati krajem novembra 2024. godine, Meskal preuzima ulogu Luciusa koji je u originalnom filmu bio prikazan kao nećak cara Commodusa. Uz njega, u nastavku filma glume i Pedro Peskal, Denzel Vošington, Džozef Kvin i Koni Nilsen, koja se vraća iz originalnog filma kao Luciusova majka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari