Exit festival ove godine puni trinaest godina. Kada vratimo film, svi se uglavnom sećamo druženja, prijatelja i dobre muzike. Situacija nije drugačija ni kod naših javnih ličnosti koji vole Exit i koji se polako pakuju i spremaju za još jednu, najveću žurku u ovom delu Evrope. Sigurno ćete mnoge sresti ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi, a evo nekih ličnih iskustava koje su podelili sa nama.


1. Exit je za tebe…

„Za mene je Exit muzički festival na kome sam gledao Sex Pistols, Bad Religion, Madness i Suicidal Tendencies, jednom sam na njemu i nastupao, a drugi put čitao odlomke iz knjige. Exit i ja smo, očigledno, mnogo bliži nego što to ponekad želim da priznam“ – Marko Vidojković.

„Exit je za mene odrastanje, sazrevanje i period mog traženja. Kao gimnazijalka klela sam se u Exit i nijedan nisam propustila. Mislim da je za mene Exit trebalo da se desi, a treba da postoji i za sve buduće generacije za koje će, kao i za mene biti deo života“ – Jelisaveta Orašanin.

„Ne postoji jedna konačna odrednica. U mom slučaju, Exit je inspirativno mesto, platforma za neočekivane susrete. Neke od svojih najistaknutijih radova sam realizovao u pozadini događanja na Exitu. Moja generacija je sklona gluvarenju i postoje ti rituali nalaženja oko odlaska negde. To najčešće nije ekipa za koju ste vezani stalno i zato i jeste uzbudljivo. Sve je to kao san koji rasprši povratak u svakodnevicu“ – Uroš Đurić.

„Exit je svet, od samog nastanka predstavlja prozor u svet zbog ljudi koji dolaze. Manifestacija koja nas je stavila na svetsku mapu. Exit je zabava pod broj 1“ – Miša Obradović.

„Exit je jedno ogromno dešavanje koje ljudima omogućava da čuju predivnu muziku i dožive predivnu energiju koja retko gde, a pogotovo u Srbiji, može da se oseti“ – Bane MVP.

„Exit je za mene najbolji festival u regionu. Jako mi je bitan još od 2001, kada je trajao devet dana. Ludilo bendova i DJ-eva. Raspametio me. Dovoljno muzike za čitav život. Bukvalno revolucija“ – Sajsi MC.

2. Na Exit ne ideš bez…

„Nikako bez kamena za pete, da uvek budu blistave. Nosimo klikere, praćku, pola kile salamure, obavezno peškir i rendaljku“ – Bad Copy.

„Na Exit ne idem bez prijatelja, vode, vlažnih maramica, naočara za sunce i duksa (za jutro). Nikad ne nosim: japanke, nakit, vredne predmete i neraspoloženje. Za odlazak na festival neophodni su još i tolerancija, strpljenje, osećaj da nisi sam, a ako još bacate svoje čaše i flaše u kante za smeće – super ste!“ – Goran Jevtić.

„Na Exit ne idem bez ogromne volje za „supermarketom muzike“. Može svašta da se „kupi“ od muzike. Ali trudim se da ne idem bez bas gitare – najveći cilj mi je da sviram na tom festivalu“ – Maja E Play.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari