Poznati reper želi da se takmiči u streličarstvu na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028.Foto: A.RICARDO / Shutterstock.com

Američki reper i producent Dr Dre rekao je da želi da nastupa za reprezentaciju SAD u streličarstvu na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Dr Dre je tokom intervjua za Entertejment Tunajt (Entertainment Tonight) rekao da u svom dvorištu vežba sa veće udaljenosti nego što je potrebno za takmičenje na Olimpijskim igrama.

Dr Dre, čije pravo ime je Andre Romel Jang, je čuveni hip-hop reper i producent, koji je postao izuzetno uspešan biznismen.

„Pokušavam da se okušam na Olimpijskim igrama 2028. godine. Smrtno sam ozbljan“, rekao je Dr Dre, preneo je Skaj.

On je dodao da je streličarstvom počeo da se bavi u srednjoj školi.

„Prestao sam na neko vreme, a onda mi je sin doneo sve rekvizite, ne sećam se da li je to bilo za rođendan ili za Dan očeva, pa imam sve u dvorištu. Postavio sam opremu u dvorište, čuo sam da su kvalifikacije za Igre na 77 stopa (23,4 metra), a ja treniram na 90 (27,4 metra)“, rekao je 59-godišnji reper, prenosi Beta.

Streličarstvo se vratilo u olimpijski program 1972. godine, a sada se po 64 sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji takmiči u individualnoj, ekipnoj i mešovitoj konkurenciji.

Dr Dre je zajedno sa Snup Dogom nastupio tokom ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu, na plaži u Kaliforniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari