Repetitor je 29. novembra izdao svoj dugo očekivani drugi album „Dobrodošli na okean“ za nezavisnu izdavačku kuću iz Slovenije Moonlee Records. Album je izašao u LP i CD formatu, te kao besplatan download. „Dobrodošli na okean“ donosi devet transžanrovskih pesama, izgrađenih na energičnom međuodnosu instrumenata i vokala, koji postepeno grade karakterističan kotrljajući zvučni zid, koji gazi sve pred sobom.

Bilo bi teško povući direktnu poveznicu sa određenim muzičkim pravcima, ali pažljivo slušanje otkriva srodnosti sa bendovima kao što su rani Mudhoney, Šarlo Akrobata, Fugazi, Sonic Youth, Pixies ili rana Nirvana, pa čak i Black Sabbath ili Suicide. Iako to isprva deluje nespojivo, Repetitor se bez problema kreće tim stazama i tražeći svoje donosi zvučno iskustvo u kojem je teško da je moguće više uživati. Novi album „Dobrodošli na okean“ svakako prikazuje bend u još energičnijem, oštrijem, te pogotovo zrelijem izdanju.

Album „Dobrodošli na okean“ izašao je u CD formatu, a uskoro će biti dostupan i u LP formatu u bogatom, vizuelno atraktivnom omotu, koji je osmislila i realizovala basistica grupe Ana-Marija Cupin. Album je dostupan i kao besplatan download sa Moonleejevog Bandcampa, gde je svakome i ostavljena mogućnost da sam odredi cenu po „name-your-price“ principu i time direktno podupre Repetitor i Moonlee Records. S obzirom na to da ima Repetitor reputaciju vrhunskog live benda, nije nikakvo iznenađenje što će se novi album promovisati brojnim koncertima. Repetitor će se tokom decembra uputiti na kraću turneju po Holandiji, iza koje sledi i veći broj koncerata po Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Decembarski datumi koncerata izgledaju ovako: 4. Leiden, SUB071 (NL), 5. Utrecht, ACU (NL), 6. Eindhoven, PopEi (NL), 7. Amsterdam, Occii (NL), 8. Groningen, Lepel Concerts (NL), 14. Ljubljana, Gala Hala (SI), 15. Novo Mesto, Lokal Patriot (SI), 20. Zagreb, Mochvara (HR), 21. Škofja Loka, Rdeča Ostriga (SI), 22. Celje, Kino Metropol (SI), a zatim 19. januar Velenje, eMCe (SI), 25. januar Nova Gorica, Mostovna (SI) i 26. januar Murska Sobota (SI).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari