Renomirani kreator Bata Spasojević predstavio se na završnoj reviji 31. Amstel Fashion Week-a kolekcijom „Eclectic“ za proleće leto 2012. Kako sam naziv kaže, kolekcija se sastoji iz više stilova, vešto uklopljenih u celinu. Prvi deo kolekcije inspirisan je periodom art dekoa, a kao lajtmotivi se provlače geometrija, arhitektura, tribali, grafičke strukture i likovnost koje taj period nosi i po kome je prepoznatljiv.


Drugi segment je inspirisan životnim delom i likom slikarke Katarine Ivanović. Posebna pažnja usmerena je ka njenom čuvenom autoportretu naslikanom u Beču 1836. u vreme njenih studija, a koji je izlagan na godišnjoj izložbi studenata Akademije. Treći deo kolekcije posvećen je večitom futurizmu, koji je bitna karika u svim kolekcijama sa potpisom „Individual“ Bate Spasojevića. Kolekcijom dominira paleta nežnih pastelnih tonova rezedo zelene, puder, vanile, oranž , crvene, kao i nezaobilazne zlatna i srebrna, uz neizostavnu crnu, koja je sinonim za elegantno i svedeno…

U muškom delu kolekcije, akcenat je kao i uvek stavljen na savršeno ukrojene sakoe, košulje sa puno detalja i pantalone koje su prepoznatljiv znak za brend „Individual by Bata Spasojević“. Veliki broj ličnosti iz javnog života Srbije došao je da vidi novu kolekciju Bate Spasojevića:princ Aleksandar III Karađorđević, princeza Jelisaveta Karađorđević, Lokica Stefanović, Dragana Ćosić, Snežana Dakić, Ivana Stanković, Biljana Tipsarević, Lena Bogdanović, Branka Nevistić, Dragica Radosavljević Cakana sa suprugom Nebojšom, Damir Miladin i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari