Nova bina Exit festivala pod nazivom Riffs & Beats nudi program u kojem mogu da se pronađu svi oni koji vole rifove i bitove sa stavom. Žanrovi vezani za gitarski zvuk od panka, preko žestokog roka, elektro bitova, pa sve do teškog metala, naći će se u bogatom spektru nove bine.

Neizostavni deo Exita, rifovi gitara raznih izvođača, obeležiće ovu novu binu, ali i prostor oko nje. Zato se pripremite za glasnu i kvalitetnu svirku – nastupiće grupe: Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek bez sluha, kao i bendovi koji su odabrani na Exitovom konkursu Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank, dok će program biti upotpunjen specijalnim mračnim Vilindar Tribal Bellydance performansom.

Moonspell je jedan od vodećih metal goth rock bendova današnjice. U karijeri dužoj od dve decenije od teškog black metal underground pokreta stvorili su pravu armiju fanova i pronašli svoj put i u komercijalne mejnstrim krugove. Ovaj bend perfektno kombinuje ekstremni metal zvuk sa starom školom dark i goth rock stilova, te na taj način svakim novim albumom privlači sve više i više publike, dok ih se stari tvrdokorni fanovi nikada nisu odrekli.

Cockney Rejects, pioniri Oi!-punk zvuka, nastali su 1979. godine, u londonskom East Endu. Veliki uspeh koji je njihov EP „The Flares and Slippers“ doživeo, izbacio je bend u prvi plan, a vrlo brzo major kuća EMI ponudila im je ugovor. Za Cockney Rejects se vrlo brzo pročulo u celoj Evropi. Pesma „Oi, Oi, Oi“ sa drugog albuma zaslužna je što je street punk muzika nazvana jednostavno – Oi!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari