Ritual Fest je nova festivalska manifestacija u Novom Sadu, koja će se održati ovog vikenda na Petrovaradinskoj tvrđavi. U nameri da bezrezervno podele stečena iskustva, i pritom da se i zabave, kolektivi Baseline, Audio Colours i Anarh se odlučuju za Ritual Fest.

Pridružuju im se Pustolovunice, Anuhs, Braća Burazeri, Noa Kuf, Headcreator, Squeegee, Ženski Kreativni Prostor, Vilart, Šolaja, Bastards, Ludifico i Vile od svile. U petak Audio Colours dovode Digitron Soundsystem iz Zagreba, Baga Sound iz Tuzle uz podršku novosadske rege i dab ekipe: Irie Revolution, Butchaa i Ras Milenka. Subota je rezervisana za Baseline projekat Back2Back Sessions, gde će nastupiti dvanaest di-džejeva uz podršku tri emsija. Gosti su hrvatske zvezde dramenbejsa i dabstepa: Filip Motovunski, Meniga i MC Chakka, te Rahmanee i Necone iz Beograda. Back2Back Sessions je popularni DJ hepening alternativne elektronske muzike, pokrenut pre tri godine u nameri da svaki novi nastavak bude novi performans. Na festivalskoj ediciji, pored gostiju nastupiće ekipa domaćina – Baseline DJs uz podršku Salvadora Diaspore, Jelowa i Sorrisa.

Nedelju, treći festivalski dan obeležiće koncerti grupe Bicikl iz Beograda, Rab L Khali, Mokar Lebac i JKMAMKM iz Novog Sada, te live nastupi i DJ setovi producenta koji čine Anarh Indirect Transmission: Igor Stangliczky, Sloxxx, Daniel Aleksandar i mnogi drugi. Program festivala će se održati u prostoru Borisovog ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaz na dnevne programe je slobodan, dok je cena jednodnevne ulaznice za noćne programe: 300 dinara do ponoći a 400 dinara nakon ponoći. Ulaznice se prodaju od 21 sat prilikom ulaska na festivalsko veče. Detaljnije informacije možete saznati na sajtu festivala: www.ritualfest.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari