robert dauni džunior ajron menFoto: null / Everett / Profimedia

Robert Dauni Džunior od 2008. do 2019. tumačio je ulogu Tonija Starka, odnosno Ajron Mena, u Marvelovom filmskom univerzumu.

Međutim, Robert Dauni Džunior je pre toga bio na audiciji za tumačenje jednog drugog Marvelovog lika, otkrio je Džon Favro.

U pitanju je bila audicija za film Fantastična četvorka iz 2005. godine, kada još nije postojao spojeni filmski univerzum.

„Sećam se da ste se sastali sa njim oko Doktora Duma ili tako nečeg. Mislim da je došao za Fantastičnu četvorku i svi su znali ko je on“, rekao je Favro u razgovoru sa Kevinom Fajgijem.

Uloga Doktora Duma otišla je Džulijanu Makmanu, a Robert Dauni Džunior postao je Toni Stark, za šta Favro kaže da je bilo „deo slagalice zbog kog je Ajron Men uspeo“.

„Sećam se kad sam seo sa njim i pomislio da ima taj sjaj u očima i da je spreman. […] Život mi je postao lakši kad je on potpisao, jer su jedan po jedan potpisivali i ostali, pošto je projekat postao interesantan.“

Robert Dauni Džunior kasnije se udružio sa Krisom Evansom, koji je glumio u Fantastičnoj četvorci, ali je potom dobio ulogu Kapetana Amerike, Ajron Menovog kolege iz Osvetnika.

Dauni je Ajron Mena tumačio u 10 filmova, a završio je sa rolom 2019, filmom Osvetnici: Kraj igre, u kome se žrtvuje.

Iako su fanovi dugo spekulisali o njegovom povratku, Fajgi je rekao da nema ništa od toga.

„Želimo da sačuvamo taj trenutak i više ga ne diramo. Dugo smo radili da dođemo do toga i nikad ne bismo želeli da to magično poništimo.“

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari