Grupa Bee Gees je ostala bez još jednog svog člana. Robin Gib je preminuo u Londonu, posle duge bolesti, u 62. godini života. Robin je bolovao od raka – prošle godine je ustanovljeno da ima rak jetre i debelog creva, a pre mesec dana je operisan. Stanje mu se naglo pogoršalo krajem aprila, a pre nekoliko dana se razboleo od upale pluća.

Robin Gib rođen je 1949. godine u Mančesteru. Zajedno sa bratom blizancem Morisom, koji je preminuo 2003. godine, i sa starijim bratom Berijem osniva bend tokom boravka u Australiji, gde se njihova porodica preselila 1958. godine. Ipak, sastav postiže veći uspeh tek nakon povratka u Veliku Britaniju, kada članovi potpisuju ugovor sa menadžerom Robertom Stigvudom.

Pod nazivom Bee Gees, grupa se proslavila serijom hitova tokom šezdesetih i sedamdesetih godina, među kojima su najpoznatiji „How Deep is Your Love“ i „Stayin’ Alive“. Osim svojih hitova, grupa Bee Gees je pisala pesme i za Barbaru Strejsend, Dajanu Ros, Selin Dion, Doli Parton i grupu Destinys Child. Vest o smrti Robina Giba odmah je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama, dok je dodela Bilbord muzičkih nagrada u Las Vegasu bila prekinuta za trenutak, a na platnu je prikazana velika crno-bela slika preminulog pevača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari