Rod Blagojević je propevao, u bukvalnom smislu, i to mu je donelo laskavo priznanje drugog najboljeg imitatora Elvisa Prislija svih vremena po izboru časopisa Tajm (Time). Na prvom mestu našao se Džoni Keš sa svojim imitiranjem „kralja rokenrola“ još iz 1959. godine, a na trećem je komičar Endi Kaufman. Tajm je izbor organizovao povodom 75-godišnjice od rođenja slavnog pevača.


Bivši guverner Ilinoisa je priznanje dobio za izvođenje numere „Treat Me Nice“ koju je otpevao prošlog leta u Čikagu, samo pola godine od kako je bio uhapšen zbog pokušaja prodaje senatorskog mesta koje je ostalo upražnjeno izborom Baraka Obame za predsednika SAD. Zanimljivo je da je Blagojeviću čak bilo plaćeno za nastup na kojem su okupljeni najbolji imitatori „kralja“, a celu priredbu organizovao je Donald Tramp u cilju sakupljanja novca za humanitarne svrhe. Pored sjajnih pevačkih sposobnosti i stajlinga, političar srpskog porekla može i po autentičnim pokretima kukova i ruku da se u potpunosti poredi sa rokenrol ikonom. Bivši guverner Ilionisa inače važi za velikog obožavaoca lika i dela Elvisa Prislija. Od 480 pesama u svom ajpodu ima snimke čak 300 numera koje izvodi Prisli, a lično tvrdi da može da imitira više od 100 njegovih pesama. Kompletnu listu najboljih imitatora Elvisa Prislija svih vremena i Blagojevićevo izvođenje „Treat Me Nice“ možete pogledati na sajtu časopisa Tajm (http://www.time.com/time/specials).

Neočekivani dolazak u centar pažnje zbog imitatorskih sposobnosti Blagojević je odlučio i da ekspresno materijalizuje u političkom smislu. U intervjuu magazinu Eskvajr (Esquire), a koji prenosi Tajm, Blagojević je izjavio da je „veći crnac od Baraka Obame“ pošto je odrastao u mnogo težim uslovima od prvog tamnoputog predsednika SAD, ponovivši tezu da mu je upravo njegova administracija namestila političku aferu. Za svoje pevačke sposobnosti izjavio je da su „dar prirode“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari