Hrvatska pop pevačica senzualnog glasa Natali Dizdar večeras prvi put nastupa u Srbiji u okviru Forest Festa. Natali iza sebe ima dva albuma na kojima dominira pop lounge zvuk čiju produkciju potpisuje Coco Mosquito iz Jinxa, a među autorima sa kojima je sarađivala našli su se i: Darko Rundek, Dino Šaran (Letu štuke), Sandro Bastijančić (En Face), Saša Ljiljak (ex-Yammat).

Pred večerašnji nastup koji je zakazan za 21.15 na Ski stazi na Košutnjaku, Natali govori za Danas o svojim počecima i muzičkim uticajima.

  • Karijeru ste započeli u muzičkom rijaliti programu. Kakve prednosti donosi ovakva vrsta programa mladim pevačima?

– S obzirom da sam nastupala u prvom takvom šou na našim prostorima, mislim da je razlika od onog što je to meni pružilo tad i što pruža danas kad postoji hiperprodukcija takvih šoua. Mislim da u celini nije bitno na koji način dođete do publike, ako se naravno ne radi o nekakvom kompromitovanju. Prednost je definitivno što se možete u kratkom roku predstaviti široj publici, nedostatak je to što niste jedini i što kad se šou završi, najčešće vrlo brzo nestane i pažnja koju ste eventualno plenili tokom šoua. Ne postoji formula za uspeh, postoji talent, rad, doslednost i nešto sreće. U mom slučaju, dogodio mi se tim vrhunskim profesionalaca i esteta kao što su to moja producentkinja Goga Bosak (agencija Agapa) i muzički producent Coco Mosquito (alfa i omega grupe Jinx).

  • Prvi put nastupate u Beogradu. Šta publika može da očekuje na Vašem večerašnjem nastupu?

Ovo je moj prvi veliki koncert u Beogradu. Do sada su postojale mnoge mogućnost za moju posetu vašem gradu. Nisam žurila s tim, čekala sam pravi trenutak. Sad imam dva albuma iza sebe i u situaciji sam da sada zaista mogu publici pružiti jedan super muzički trenutak i odličnu svirku. Sa svojim bendom ću predstaviti sve što smo do sad radili, sviraćemo pesme s prvog i drugog albuma, hitove poput „Gazio si me“, „Ne daj“, „Zamijenit ću te gorim“, „Stranac“, „Stop“, ali i par mojih trenutno najdražih stvari u kojima redovito uživamo dok ih sviramo. Očekujem od publike da se dobro zabavi zajedno sa nama jer mi je, između ostalog, ovo i rođendanski koncert – subotu ću imat 27.

  • Šta slušate privatno, i koji muzičari su uticali na Vaš rad?

Trenutno sam u nekom lelujavom raspoloženju, pa mi se na youtube vrti Koop – Island blues. Obožavam bendove poput The Cure, Rosin Marfi, Cardigans, Red Hot Chili Peppers, ali puno slušam i stare bluzere i rokere poput The Cream, Canned Heat, folk cantri poput Bob Dilana i Džoni Keša, gruvi muziku poput Rootsa, Erike Badu. Mark Ronson mi je apsolutni bog svetske pop muzike, sve što radi mi je dobro. Volim i Ejmi Vajnhaus, ali ono što je najviše uticalo na moj senzibilitet bila je džez muzika i pevačice poput Bili Holidej, Dine Vašington, Ele Ficdžerald. Od domaće muzike volim Majke, EKV, TBF.

  • U Beogradu nastupate u okviru Forest Festa, koliko pažnje posvećujete zaštiti životne sredine?

Mislim da sam poprilično ekološki osvešćena. Obožavam prirodu i upravo zato mi je drago što je moj prvi koncert u Beogradu na tako lepoj lokaciji i u sklopu jedne tako lepe manifestacije.

Letu štuke, Bei The Fish i Kal

Fores Fest počinje večeras u 20 sati nastupom benda The Collision. Nakon Natali Dizdar, zabavu na Košutnjaku će nastaviti bosanski bend Letu štuke i makedonski Bei The Fish. Drugi dan festivala rezervisan je za nastupe bendova Foltin, The Dibidus i Kal, dok će u nedelju muzički program upotpuniti koncert benda MVP. Pored muzičkog programa, posetioci će moći da vide, čuju i nauče nešto novo o ličnom doprinosu u očuvanju životne sredine, kroz niz edukativnih i kreativnih radionica. Karte za mogu naći u svim Eventim prodajnim mestima, a cena kompleta za sva tri dana festivala je 1290 dinara, dok su pojedinačne karte 800 dinara. Citybus će od petka do nedelje uvesti direktnu liniju Trg republike – Ski staza, Košutnjak sa polascima od 20 sati sa Trga i povratkom u 1 sat posle ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari