Prva samostalna izložba fotografija Nemanje Đorđevića, pod nazivom „Buka u boji“, biće otvorena u ponedeljak, 9. aprila, u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju u 19 časova. „Buka u boji“ je svojevrsna kompilacija muzičkih dešavanja na rok sceni u Srbiji i regionu. Sama izložba ima za cilj približavanje umetničke koncertne fotografije jugu Srbije kroz svojevrsnu foto-dokumentaciju rok koncerata.

Ona predstavlja lične afinitete i poglede, usmerene ka savremenim muzičkim dešavanjima. Umetnička koncertna fotografija je polje koje svojom dinamikom nastalom iz dramatičnih efekata, brzog ritma, i osetljivih scenskih efekata, trenutno zaokupira pažnju mladog fotografa.

Izložene fotografije svetskih i domaćih bendova na jedinstven način beleže atmosferu i ambijente rok scene. Za dokumentarnu fotografiju trenutak je uvek najbitniji. U ovom slučaju, taj trenutak je zamrznut i tu je da nagovesti, opiše, predstavi boju u buci, i buku u boji. Njegovi radovi prelaze iz dokumentarnog u emotivno prikazujući haotičnu igru svetlosti i boja koja dočarava scensku atmosferu. Svi ti elementi prožimaju, ali i upotpunjuju rokenrol estetiku. Izložbom se na određeni način prikazuje značaj fotografije u savremenom društvu i sve ono što ona kao neka vrsta medija može da iskaže. Njegovi radovi posebno privlače mlade koji muziku i fotografiju doživljavaju kao strast. Izložba je pre svega namenjena svim zaljubljenicima u vizuelnu umetnost, pogotovo u fotografiju. Rokenrol estetiku, koju je usvojio kao svoje prirodno okruženje u danima rane mladosti, danas gledamo pretočenu u fotografije koje stoje pred nama. Galerije fotografija Nemanje Đorđevića mogu se pogledati na sajtu www.balkanrock.com/galerija. Izložba će biti otvorena do 23. aprila. Projekat je podržan od strane Grada Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari