Ovogodišnji RockVillage festival će biti održan 14. i 15. avgusta, na istom mestu kao i do sada, u Banatskom Sokolcu. RockVillage je dvodnevni muzički festival koji se, još od 2005. godine, svakog avgusta, tradicionalno organizuje u srcu Banatskog Sokolca – malog sela u Južnobanatskom okrugu, u Vojvodini.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Srce ovog sela predstavlja dvorište osnovne škole „Jovan Sterija Popović“, koje se, za vreme trajanja festivala, pretvori u pravu metropolu koja iz godine u godinu prima sve veći broj posetilaca, dok samo selo broji tek 366 stanovnika. Rockvillage je festival koji uglavnom populariše rock, reggae, blues, kao i funk muziku, ali ne beži ni od elektronskog zvuka. Na RockVillage-u ćete uvek moći da čujete raznovrsne izvođače. Od onih najpoznatijih, pa sve do onih mnogo manje afirmisanih, koji svoje prve muzičke korake prave upravo na ovom festivalu.

O RockVillage-u se uvek priča i kao o festivalu u okviru kojeg je 2008. godine podignuta statua Boba Marlija, prva u Evropi i to upravo u školskom dvorištu u kojem se festival održava. Legenda kaže da ne postoji posetilac, a ni izvođač koji je posetio Rockvillage, a da se nije slikao pored ove statue. Ove godine pored Main i DJ Stage-a organizatori su uveli i Sunshine Stage na kojem će svi posetioci moći da uživaju u subotu, 15. avgusta, od podneva do 19 časova.

Program festivala – Main Stage: Orthodox Celts, Crvena jabuka, Iskaz, Six Pack, Consecration, Bokal oseća stvarnost, Seljačka buna, Komodo, The Churlians, Dingospo Dali, Anger As A Gift (Rage Against The Machine Tribute) i Revolt X i Rock Village Jam Session (Texas Flood, Pera Joe, Ras Abraham, Kojot). Sunshine Stage: Hurleur, Drum, Next Kodeks, Mangrov, Vatrene kočije, Mangrov, Ras Milenko (feat Buthchaa MSN). DJ Stage: Echo Jack, DJ Feather, Luminous, MC Ras, Rabel B, Damian Selecta, DJ Juice, Dada Selectah, Hornsman Coyote (feat Martinees Selecta and DJU), DJ Lexy i Rott Bruno.

Kao i proteklih godina ulaz na festival je za oba dana besplatan. Osim po dobroj muzici i odličnoj atmosferi, RockVillage je dobro poznat i po svom gostoprimstvu pa je tako za posetioce festivala obezbeđen kamp koji je takođe besplatan. Poznato je da RockVillage svake godine ugosti grupu bajkera, koji se skupe iz svih delova Srbije kako bi prisustvovali festivalu, ali i priredili spektakl u vidu defilea kroz Banatski Sokolac, na sopstveno, ali i na zadovoljstvo svih posetilaca. Tako će biti ove godine, a defile je predviđen za subotu, 15. avgust, u 18 časova. Za njih je obezbeđen poseban kamp, ali s obzirom na to da je ove godine najavljen dolazak najvećeg broja bajkera do sada, vrlo je moguće i da će kapacitet kampa biti proširen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari