Naredna stvar koju ćete čuti jeste da je kraljica zvala Roksandu Ilinčić da je pita da li može da joj napravi neku posebnu kreaciju za neki veliki događaj – reči su kojima u listu Washington Post počinje tekst o našoj modnoj kreatorki Roksandi Ilinčić, čije su modele ove godine nosile američka prva dama Mišel Obama i elegantna vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.


Veoma cenjene kreacije su od Roksande Ilinčić od zvezde u usponu načinile pravu modnu zvezdu na britanskom modnoj sceni. Ona se trenutno priprema za dugo očekivani „Tuesday show“ na London Fashion Week-u. Ova modna kreatorka je odrasla u bivšoj Jugoslaviji i zatim otišla u London da bi studirala na prestižnom „Central St. Martins art college“, dok je tokom studija bila model kako bi zaradila dodatni novac za školovanje. Međutim, iako ima taj izgled, nije se odlučila da nastavi sa poslom modela.

„To mi se dopalo, ali nikada nisam želela da mi posao modela bude nešto čime ću se baviti celog života“, kaže Roksanda Ilinčić.

Veoma se retko dešava da se modni dizajneri srpskog porekla probiju u modne visine u inostranstvu i zbog toga je uspeh Roksande Ilinčić još značajniji. Danas Roksanda ima modnu kompaniju u usponu i o uspehu svojih kolekcija ne sudi po tome što joj publika na revijama šalje poljupce, ni po novinskim kritikama, već isključivo po tome kako ide prodaja njenih modela nakon revije.

„Uvek sačekam da vidim kako će ići prodaja i da li će kupci biti zadovoljni. Tada se osećam srećnom. Ljudi uglavnom na naš posao gledaju kao da je u pitanju samo glamur i zabava, ali oni ne znaju da tu postoji ogromna količina stresa i pritiska, naročito oko revija. Ne radi se samo o kreativnosti, postoje mnogi elementi koji su bitni da se napravi uspešna revija“, kaže ona. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari