Roman Polanski oslobođen optužbe za klevetu

Ostavite komentar


  1. Svaka od njih koja je ostala u svetu glume a da nista nije kazala o tome kada se to dešavalo, cak ni godinama nakon toga, već su čekale decenije da prodju, ne treba uopšte da ima prostor u medijima, ne zaslužuju ga. Obične luzerke koje nisu kao glumice uspele nista specijalno da urade za razliku od Polanskog koji je i te kako ostavio nesto iza sebe dragoceno. Sramota zaista. Da napomenem da je zena koju je navodno kad je imala 13 godina zlostavljao kazala da nece da ima nista sa progonom Polanskog, da je nastavila sa svojom životom odavno i da mu nista odavno ne zamera, te da je to iza nje odavno. Zena jednostavno ne zeli jeftin publicitet i ulogu žrtve. A ove tzv glumice i umetnice koje se nisu makle sa mrtve tacke pa nasle nacin da se o njima negde govori…zaista..sramotno. Jednom je lepo kazala Dzoan Kolins, do stava je. Sto niko nije napadao Sofiju Loren, ili Meril Strip ili Andjelinu Dzoli… lista je duga. Ovo nije isti slučaj kao sto je slučaj Aleksic koji je u skoli radio sa decom i to u Srbiji. Ne, Polanski, Depardje..zaista je bespredmetno i jadno sta zene sebi dopustaju, a tako silno bi da ih neko postuje. Sto bi kazala jedna starija francuska glumica, to su bile sedamdesete, osamdesete, Depardjeu su možda letele ruke ali nikad nikoga nije primorao ni na sta. Ne moze, a da se ne uzme kontekst u obzir. To je kao kad bi svi roditelji sada koji su vaspitavali decu sedamdesetih i ranih osamdesetih, sada odgovarali na sudu jer je tada bilo normalno da se dete nekad i prebije. I da ih sve sad procesuiramo, sve do jednog. Ne ide .. Danas je drugačiji kontekst. Ne sme se udariti i to je ispravno. Ali tada je nesto drugo bilo „normala“ i to je bilo tada isto ispravno. Svet i drustvo i odnosi su se promenili. Nekada je bilo neukusno ali ne i zlocin da muskarac nepsitojno dodirne zenu za zadnjicu. Dobio bi samar, zasluzeno. Ali ne bi završio na sudu ili izgubio posao za to, sto je danas slučaj. Sve ovo je oko Polanskog i Depardjea teska feministicka toksična bitka kukavica koje se oglašavaju u 2024 godini.

Ostavite komentar


Scena

Roni Size, Buč Kesidi, Konstrakta, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu u Sremskoj Mitrovici 10

Roni Size, Buč Kesidi, Konstrakta, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica postavljena je na festivalsku mapu regiona prošle godine, kada je pokrenut Art Front festival. Ove godine, već na novoj lokaciji, većeg kapaciteta, na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici od 15. do 17. avgusta, ART FRONT 2 predstavlja raskošnu trodnevnu manifestaciju sa listom izvođača koja  parira najatraktivnijim muzičkim festivalima u regionu i šire. Praznik muzike i zajedništva otpočeće koncertima Marka Luisa, Vlatko Stefanovski Trija i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.