Darko Rundek u društvu autora Ante Perkovića družiće se sa fanovima i potpisivaće primerke „Knjige o pjesmama – Rundek, između“ u četvrtak, 14. novembra, u 19 časova u knjižari „Leila“, u Ulici kralja Petra 41 u Beogradu.

Poštovaoci Darka Rundeka imaće priliku da na licu mesta kupe Perkovićevu „Knjige o pjesmama – Rundek, između“, koju je izdao zagrebački Menart, na 172 stranice, od toga 32 stranice fotografija. Perković i Rundek odlučili su se za dopisivanje, a ne klasične intervjue ili pisanje klasične biografije velikog muzičara. Dopisivanje im je omogućilo da neometano dođu do serije intimnih, poetskih zapisa u prvom licu koji će vam bolje od bilo kakve biografske fikcije ocrtati čoveka i njegovo vreme.

Uz taj, najvredniji deo knjige, prisutni su i glasovi Rundekovih saradnika, savremenika, saputnika (Isabel, Dušan Duco Vranić, Lazar Stojanović, Vedran Peternel, Dragan Kremer, Pavlica Bajsić, Mojca Piškor…), dokumenti, sećanja i neke fantastične priče čiji likovi možda i nemaju direktnu vezu s Rundekom, ali stižu s istog izvora. Uz to knjiga je obogaćena i fotografijama koje također nude presek zanimljive i bogate Rundekove karijere.

„Kada je iz Menarta došla ideja da objave moju biografiju, pošto sam hvala Bogu još živ i aktivan i nadam se da moj opus nije još zaokružen, odmah sam pomislio na Antu Perkovića. Antinu knjigu „Sedma republika“ sam sa uživanjem pročitao. On je jedan od rijetkih ljudi koji znaju pisati o muzici „iznutra“. Sviđa mi se kako piše, kako mu elegantno teče rečenica i kako su mu svježe asocijacije. Njegov mi je senzibilitet blizak. Povremeno mi je mailom slao pitanja, a ja sam odgovarao na način za koji sam se nadao da će ga inspirirati da se o tome raspiše. Ti su moji odgovori završili u knjizi, pa ona ima i autobiografskih elemenata“, objašnjava Rundek.

Još po jedan koncert u Beogradu i Novom Sadu

Rundek Cargo Trio zbog izuzetnog interesovanja publike održaće i treći koncert u beogradskom Sava centru 20. novembra, kao i dodatni, drugi koncert u Novom Sadu u klubu Quarter 21. novembra. Rasprodate su sve ulaznice za 15. novembar u Quarteru, kao i za koncerte 17. i 18. novembra u Sava centru, gde će publika sedeti isključivo na bini velike dvorane (mesta u parteru i na balkonu nisu u prodaji). Na srpskoj turneji gitarista i pevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić sviraju i 16. novembra u Pozorištu u Bečeju, 22. novembra u Arena Fun Factory u Kragujevcu, 23. novembra u Domu omladine Pančeva i 24. novembra u Kulturnom centru Užica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari