U petak, 24. jula, od 22 sata u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu održaće se zajednički koncert bendova Rusti i Voda nad vodama. Rusti je indie/noise/punk/rock bend iz Kutine. Nastao je u septembru 2012. godine, a sadašnja postava formira se tek u maju 2013.

U bendu sviraju: Tomislav Đudarić (gitara, vokal), Mihael Delić (bas) i Neno Hadžihajdić (bubanj). Muzika koju Rusti stvara može se opisati kao indie rock prožet noiseom i punk energijom. Rusti je isprva često nastupao u kutinskoj Baraci, a od značajnijih i dražih nastupa izdvajaju svirku s Miki Solusom na Mini film festivalu u Kutini, koncert krajem 2013. s Vlastom Popić, kada su snimili i live EP, koncert kao predgrupa Johnny Foreigneru iz Engleske, te koncert u Osijeku s bendom Robotra iz Austrije. Odmah na početku 2015. godine Rusti je bio predgrupa Repetitoru u Velikom pogonu Tvornice kulture, a vikend posle u Kutinskoj Baraci sastavu M.O.R.T. iz Sinja. U martu 2015. godine Rusti je samostalno izdao prvi službeni EP sa pet pesama po imenu „Brana“, snimljen u studiju „Radost“.

Bend Voda nad vodama je oformljen 2007. godine u Novom Sadu. Njihove pesme nastaju kao mešavina interpretacija iskustava koje članovi benda (i ne samo članovi benda) produkuju, distribuiraju, percipiraju. Voda nad vodama pokušava da izgovori ono što čovek pomisli kada shvati da je kasno, da će mu se nebo uskoro sručiti na glavu. Prva ploča „Pre Amerike“ je objavljena za zadarsku etiketu „Brlog records“, dok je druga trenutno u postprodukcijskoj pripremi. Cena ulaznice za ovaj koncert iznosiće 200 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari