Retko koji muzičar sa prostora bivše Jugoslavije može da se pohvali tako vernom publikom kao Darko Rundek. Ni relativno česti nastupi (moglo bi se reći da Rundek jednom godišnje obavezno poseti Beograd, a uglavnom i neke druge gradove u Srbiji), ni promene koncepcije benda koji ga prati i u stvaralačkom i u izvođačkom delu (od Cargo orkestra do Cargo Trija), ne smanjuju broj vernih posetilaca njegovih koncerata. Tako je bilo i proteklog vikenda kada je u kalemegdanskoj Barutani tokom dve večeri proslavljao rođenje novog albuma „Mostovi“ (izdavač Long Play) sa više od dve hiljade fanova.

 „Teška su vremena, mali čovek kuka; kada vadi pare, znoji mu se ruka; sva pojeftinjenja njemu su preslaba – on bi džaba…“, pesmom „Džaba“ počeo je koncert Trija, koji uz Rundeka čine i violinistkinja Isabel Katala i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić.

Tokom večeri smenjivale su se uglavnom numere sa novog CD-a – „Vidova“, „Indijska“, „Mostovi“, „Vitamini“, „Ima ih“, a publika je bila najglasnija uz pesmu „Don Žuan“, najavni singl, snimljen povodom istoimene predstave Bitef dens kompanije.

Ipak, kao što reče Rundek, kakva bi to proslava bila bez starih hitova. Pesme sa njegovih solo materijala ili čuvene numere Haustora („Ruke“, „Ay Carmela“, „Uzalud pitaš“, „Bi' mog'o da mogu“, „Znak“, „Sanjala si da si sretna“…) potvrdile su kako je to biti na Rundekovom koncertu, kada publika različitih generacija u jednoglasju peva stihove nastale pre pet, deset, dvadeset ili trideset godina. Po svemu sudeći, kao što se dogodilo i sa numerama sa poslednjeg albuma „Plavi avion“ (objavljenog 2010. godine), slična sudbina pratiće na budućim nastupima i neke od pesama sa „Mostova“. Uz pomenutog „Don Žuana“, na repertoaru će sigurno biti i pesma „Clouds“, kojom je završen zvanični deo koncerta.

Ovacije i dug aplauz posetilaca nagrađen je bisom na kome su Darko, Isabel i Duco izveli „Apokalipso“, a publika koja je posetila subotnji koncert dobila je i „pesmu starog prijatelja“ „Mi menjamo dan za noć“.

Rundek Cargo Trio svira 26. juna na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Pančeva i 27. juna na Arsenal festu u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari