Šabačka grupa Eleven objavila dugo očekivani, ali oproštajni album 1Foto: Marko Gavrilović

Oproštajni album šabačke alt rock grupe Eleven „Reči koje nešto znače“ izašao je u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media i dostupan je na svim digitalnim muzičkim servisima, a objavljivanju albuma predhodila su četiri singla: „Sneg“, „Užurbana Gomila“, „Miholjsko leto“ i „Lament“.

„Album se u ruhu alternativne rok energije temelji na izraženim gitarskim linijama, upečatljivom basu i dominantnom bubnju“, ukazano je povodom albuma na čijem su stvaranju učestvovali svi članovi.

O tome što je objavi prethodio raspad benda, Miki Stanković kaže da razlog nije Covid, jer se bend tiho razišao još 2018. godine.

„Recimo da sve ima svoj rok trajanja. Došli smo do tačke kada je tiho povlačenje bila potpuno prirodna stvar. Nismo se sastali i odlučivali o tome ili svađali. Prosto smo prestali da dolazimo na probe i sviramo zajedno i to je to. Niko se nije žalio da mu nedostaje, upali smo u dobok san. Svi smo ostali prijatelji i nastavili dalje svako svojim putem. Sadašnji projekti definitivno nisu razlog,“ pojasnio je Stanković.

Muzičar je dodao da je „materijal za album snimljen tokom 2016. godine i četiri pesme su izdate kao singlovi u toku 2017. i 2018“.

– Naš producent iz Zagreba nije bio u mogućnosti da dovrši posao do kraja, što je dovelo do toga da je poslednji album ostao nedovršen. Posle četiri godine trake su prebačene kod Dragana Alimpijevića u studio Road gde je posao konačno završen. I sada je došao momenat da albumom zaokružimo celu priču zvanu Eleven iz Šapca – kazao je Stanković.

Povodom benda je istakunuto i to da je „sasvim slučajno, ali i u skladu sa nazivom benda, nakon jedanaest godina aktivnog rada, Eleven utonuo u fazu duboke hibernacije. U međuvremenu većina članova je nastavila da stvara u svojim starim i novim bendovima Goblini, MOON, Ehoton…“

Album sniman na relaciji Novi Sad – Šabac – Zagreb – Rumenka, a produkciju potpisuju Dragan Alimpijević i Igor Pauk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari