Jedan od najinteresantnijih vokala današnjice, soul i R’n’B pevačica Šade nastupiće sutra u Beogradskoj areni, gde će sa njom na bini biti i stalni članovi benda i tekstopisci Stuart Colin Matthewman (gitara, saksofon), Paul Spencer Denman (bas), Andrew Hale (klavijature) kao i dva prateća vokala i bubnjar. Zahvaljujući senzacionalnim recenzijama medija i fantastičnim reakcijama publike na nedavno završenu turneju, Šade je najavila nove nastupe u sklopu svoje svetske turneje već ove jeseni.

Tako će uz koncerte koje će održati u Nemačkoj, Švajcarskoj, Danskoj, Finskoj, Rusiji, Poljskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj nastupiti i u našoj zemlji. Impozantna oprema za beogradski koncert stiže u 12 šlepera, a Šade će nastupiti na „rolling“ bini kakvu je do sada u Beograd doneo samo Rammstein u dimenzijama 15,85 sa 14,63 i visine 1,6 metra. Ova specijalna bina sastavlja se na sredini arene a zatim pomera do ciljne pozicije. Produkcija donosi i osam projektora koji će prenositi vizuelne efekte umetnice Sofi Miler, specijalno kreirane za turneju Šade.

Posle dužeg odsustvovanja sa scene Šade se vratila ovog proleća i od tada nastupila u 21 gradu pred više od 150.000 obožavalaca. Njeni koncerti često se opisuju kao dva sata čarolije tokom kojih Šade vodi svoje obožavaoce na putovanje od jednog do drugog hita, od svima poznate pesme „Smooth Operator“ preko bluz balade „Jezebel“, pa do pesama sa njenog najboljeg albuma „Soldier of Love“. Izdvojivši se po jedinstvenom zvuku, Šade je doživela fenomenalan uspeh na međunarodnoj sceni tokom dvadeset sedam godina karijere.

Koncert organizuju Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd, a ulaznice po sledećim cenama: 3.500, 3.900, 4.500, 4.900, 5.500, 5.900 i 6.900 dinara mogu se naći na prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće šoping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

Platinasti album i četiri Grammy nagrade

U maju ove godine Šade je objavila album „The Ultimate Collection“ koji sadrži njene najpoznatije hitove, kao i tri do sada neobjavljene pesme, a samo mesec dana nakon objavljivanja album je dostigao dvostruko platinast tiraž. U svojoj dugogodišnjoj karijeri Šade i njen bend osvojili su četiri Grammy nagrade. Prvu, davne 1986. i to za najboljeg novog izvođača, 1994. za najbolje R & B izvođenje pesme „No Ordinary Love“, 2002. za najbolji album pop izvođača, a 2011. za najbolje R & B izvođenje pesme „Soldier of Love“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari