Ko je Sajsi MC, reperka kojoj zbog 0 bodova prete i proteruju je iz države? 1Foto: A.H./ATAImages

Drama koja je nastala nakon završetka finala takmičenja „Pesma za Evroviziju“ još uvek je glavna tema. Došlo je do toga da se čak organizuju protesti podrške “oštećenoj” takmičarki Breskvici, a članica žirija Sajsi MC je meta jezivih pretnji.

Iako većina podržava i bodri Teya Doru, izabranu predstavnicu Srbije na Pesmi Evrovizije u Švedskoj, manjina nezadovoljnih fanova drugoplasirane takmičarke Anđele Ignjatović – Breskvice, smatra da je reperka Sajsi MC nepravedno dodelila 0 bodova numeri „Gnezdo orlovo“, a pojedinci su poprilično ostrašćeno pristupili celoj temi navijanja.

„Tamo nisam došla da ocenjujem nečiju karijeru, već šta treba da ode na Evroviziju. Nikada nisam bila u žiriju za ovako veliko takmičenje i to sam ozbiljno shvatila. Nikakvih pritisaka nije bilo i sve je proteklo na visokom nivou“, rekla je ona na N1 u Danu uživo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAJSI MC (@sajsimcofficial)

Sajsi MC otkrila je za medije da je zaprepašćena obimom kritika, otkrivajući da su čak stigle i bizarne pretnje, poput poruke od Srbina koji živi u Francuskoj, upozoravajući je da ne ulazi u zemlju.

Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, jedna je od najpoznatijih reperki na našim prostorima i dugogodišnji saveznik LGBT zajednice u Srbiji i regionu.  O tome je pevala i u svojim pesmama, ali i govorila u mnogobrojnim intervjuima.

Zbog javnog iznošenja svojih kontroverznih stavova, mnogo puta joj je prećeno na društvenim mrežama. Sajsi MC je u avgustu 2022. objavila da će ona biti na ulicama 17. septembra kako bi podržala pripadnike LGBTQ+ populacije.

„Nećemo šetati, već nadrkano hodati“, napisala je Sajsi i dobila gomilu komentara podrške, ali i hejta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SAJSI MC (@sajsimcofficial)

Iako potiče iz muzičke porodice, na srpskoj rep sceni se pojavila tek 2002. godine kada je nastupila na hip-hop festivalu u beogradskoj „Barutani“. Od tada do danas snimila je nekoliko albuma, izdala brojne singlove i ostvarila uspešne saradnje sa muzičarima iz Srbije i regiona. Njeni tekstovi su vrlo često brutalni, a nastupi i spotovi izazivaju mnogo pažnje.

Rođena je 1981. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu, a zatim i Fakultet političkih nauka, smer međunarodni odnosi. Njen otac, Jovan Rašić, jedan je od osnivača i prvi pevač rok benda Generacija 5.

U svojim pesmama neretko se dotiče gorućih društvenih tema i intrigira javnost sarkastičnim porukama, ali za razliku od scenskog alter ega koji daje publici, Ivana svoj privatni život vešto krije od očiju javnosti. U martu 2023. je postala majka jedne devojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari