sali fild i robin vilijamsFoto: Blue Wolf Productions / AFP / Profimedia

Sali Fild nedavno je otkrila da je Robin Vilijams uspeo da promeni raspored snimanja filma Gospođa Dautfajer kako bi ona mogla da ode nakon smrti oca.

Iako Sali Fild nije htela da prekida produkciju, Vilijams je video da nešto nije u redu i zatražio od reditelja Krisa Kolambasa da promeni redosled snimanja scena.

„Nikad nisam ovo ispričala do sada. Bila sam u kamperu van sudnice gde smo snimali scenu razvoda. Moj otac je par godina pre toga imao šlog i bio je u domu. Pozvali su me i rekli da je imao ogroman šlog“, rekla je Fild za Vanity Fair.

„Doktor me je pitao da li želim da ga stave na aparate, a ja sam im rekla da on to ne bi želeo, da ga puste da ode i samo mu kažu da ‘Sali kaže zbogom'“, dodala je.

„Naravno, bila sam van sebe. Došla sam na set i trudila se svim silama da glumim. Nisam plakala, Robin je prišao, izveo me sa seta i pitao da li sam dobro.“

Sali Fild je dobitnica dva Oskara

Kada mu je Sali Fild rekl da joj je otac preminuo, on je odgovorio: „O, Bože, moramo odmah da te sklonimo odavde“.

„I uspeo je u tome, snimali su sve scene bez mene do kraja dana. Mogla sam da odem kući, zovem brata i dogovorim sve. To je Robinova strana koju nisu svi znali – bio je vrlo osećajan i intuitivan.“

Vilijams je uticao i na druge kolege tokom snimanja ovog filma, pa je tako Lisa Jakub, koja je bila tinejdžerka dok je tumačila njegovu najstariju ćerku, rekla da je on prvi koji je sa njom otvoreno pričao o mentalnom zdravlju.

„Pričao mi je o svojim problemima i kroz šta je prolazio. To je bio prvi put da se nisam osećala kao čudakinja i shvatila da ne moram da krijem to o sebi. To je samo nešto sa čime se svi suočavamo.“

Jakub je rekla i da je Vilijams probao da joj pomogne kada je izbačena iz škole zbog toga što je izostajala kako bi snimala ovaj film.

„Napisao je pismo mom direktoru gde je zamolio da razmisle o svojoj odluci, jer sam samo pokušala da istovremeno radim na obrazovanju i karijeri i da treba da me podrže. Direktor je uzeo pismo, uramio ga i okačio u kancelariji, ali me nije pozvao da se vratim. Neverovatno.“

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari