Samit NesvrstanihFoto: Filip Tasić

„Još jedan Najduži dan je pred nama“, poručuju organizatori skejterskog festivala Samit Nesvrstanih, najavjlujući događaj „Najduzi dan, najkraći Samit!“, koji će biti održan 21. juna, na više lokacija.

Pored vožnje skejta, posetioce očekuju muzika, film i dobar provod.

„Kako bi obeležili ovaj kosmički praznik, ovog puta ukrštamo skejterske daske sa bambamovskim bubnjevima“, ukazuju iz Samita Nesvrstanih i dodaju da nakon suljanja koje počinje u 16 sati u Zvezdarskoj šumi, „svi putevi vode u Slavujev Gaj na Adi Ciganliji, gde vas čeka najludja žurka u gradu!“

Samit Nesvrstanih
Foto: Vizual/Samit Nesvrstanih

– Ujedno, 21. jun je Svetski dan skejta pa se skejtborderi pozivaju da nam se pridruže u 15. sati u Sumskom baru. Veče počinje od 18 sati suljanjem niz savski nasip, zatim sledi radionica freestyle hiphop dance-a uz pratnju bubnjeva, boja, plesa, koja će nas pripremiti za „Lekoviti džem ujedinjenih umetnosti“ – ako se bavite nekom veštinom donesite je na džem! I ako imate neki art za izlaganje, samo napred, šumska galerija je otvorena i spremna! – pozivaju organizatori.

Od pola 10 počinju projekcije filmova, te će u večernjim časovima biti prikazana dva francuska skejterska – Magenta Brutalista i Celebriti Club i dva antropološka filma (kratki metar). Nakon projekcija kreće ono što svi na BamBamu nestrpljivo čekaju – „Velika seška za letnju dugodnevnicu!“

– Negde oko trojke uleće Srđan Mančev i Matej Rusmir za đusku, nude nam eksperimentalnu miks i bas muziku u dubini šume, a nakon njih podmladak vrti jungle! Najžešće tradicionalno plivanje će se održati u osam časova. Vidimo se na Adi Ciganliji! – pozivaju organizatori festivala Samit Nesvrstanih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari