Samostalni referenti, prvi beogradski ska bend, proslaviće rođendan u Centru za kulturu Božidarac u subotu, 7. februara. Spektakl koji pripremaju povodom 19 godina rada u ilegali biće ujedno i njihov prvi nastup na Vračar Rocks festivalu. Bend je za svoj 19. rođendan napravio i primamljivu rođendansku pozivnicu – u samo njima svojstvenom stilu se pitaju: „Čemu vaša lojalnost kada već 19 godina sviramo iste pesme?

Sve ste ih čuli nebrojano puta a opet se gurate ispred bine, pevate ih uglas, svi kao jedan… Zašto platiti 400 dinara da dođete na nečiji rođendan?! Tortu zasigurno nećete dobiti! Nema ni sendviča sa majonezom i praškom šunkom. Piće plaćate sami – da li za šankom ili ispred dragstora u kraju, svejedno je. I?! Zbog čega biste onda došli u Božidarac 7. februara negde oko 20 časova? Biće možda hladno, a autobusi voze ređe vikendom… Zato što ste individualci, ali deo ekipe? Zato što ne volite zakone, lažni moral i pravila? Zato što se gnušate cenzure i ne dozvoljavate da vas oblikuje društvo? Zato što smo svi mi Samostalni, ali ipak referenti!“

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja koja Samostalni referenti već 19 godina javno postavljaju njihovi verni fanovi, kojih je iz godinu u godinu sve više, odlično znaju. Na rođendanskom vračarskom partiju Samostalnih referenata nastupiće i Nek' svira ko 'oće i King Calypso Selectah (Sound System). Kao najavu rođendanskog ska partija Samostalni referenti su objavili i novi spot za pesmu „Žene i vino“. Spot je dostupan na njihovom zvaničnom Jutjub kanalu. Ulaznice za rođendanski koncert Samostalnih referenata dostupne su u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) po pretprodajnoj ceni od 300 dinara. Pred koncert, na ulazu u Božidarac, karte su 400 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari