Bendovi Secret Chiefs 3 (San Francisco, CA, U.S.A.) i a.P.A.t.T. (Liverpool, UK) sviraće u nedelju, 11. novembra, u Gan klubu. Secret Chiefs 3 je kolektiv muzičara, a njihov lider, glavni kompozitor i producent je Trey Spruance, bivši gitarista Mr. Bungle. Zbog svoje žanrovske šarenolikosti (u njihovoj muzici se mogu čuti surf rock, death metal, filmska muzika, elektronska, persijska, arapska i indijska) Secret Chiefs 3 su poznati po svojim konstantnim promenama članova na turnejama i izdanjima.


Trey Spruance je Secret Chiefs 3 osnovao još sredinom 90-ih sa tadašnjim članovima Mr. Bungle (Trevor Dunn, bas gitara i Danny Heifeitz, bubnjevi). Secret Chiefs 3 se inače sastoje od sedam podbendova, svaki predstavlja drugačiji aspekt muzičkog i filozofskog interesovanja, otuda i toliko žanrova. Podbendovi su: The Electromagnetic Azoth, UR, Ishraqiyun, Traditionalits, Holy Vehm, Forms i NT Fan.

„Book Of Horizon“ je bio prvi album koji je predstavio ove podgrupe sa njihovim imenima. Ostale grupe su do sada izdale singlove, a Traditionalists su 2009. godine izdali album „Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini“, koji je osmišljen kao muzička podloga za fiktivni italo horor film. Na ovogodišnjoj evropskoj turneji u paketu su sa liverpulskim avangardnim sastavom a.P.A.t.T. Beogradski koncert organizuje Bad Music for Bad Peple, a zbog dužine nastupa koncert počinje u 20.00. Vrata kluba se otvaraju u 19.30. Karte su u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara preko Eventima i u prodavnici vinila Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal 15), a na dan koncerta će biti 1.500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari