Aleksandar SedlarFoto: Amir Hamzagic / ATAImages

Povodom nedavne smrti Bore Đorđevića, koncert „Bori u čast“ u kom će učestvovati veliki broj renomiranih muzičara, najavljen je za 2. novembar. Porodica Bore Đorđevića se zahvalila organizatorima na nameri, ali navela da to nije u skladu sa vrednostima koje je Bora negovao.

Jedan od učesnika, kompozitor Aleksandar Sedlar, kaže da će se koncert održati i dodaje da mu nije jasna izjava porodice povodom događaja u kom je „namera čista“.

„Inicijalna ideja za koncert je bila od mog drugara, glumca Sergeja Trifunovića. On je imao ideju kako hoće da napravi tribjut u Zapa bazi i organizovao je to vrlo brzo“, rekao je Sedlar za N1.


On je dodao da je u planu 36 pesama i tri sata muzike, ali i da i dalje razmišljaju šta sve treba odsvirati.

Podsećamo, udovica Bore Đorđevića i bend su na zvaničnom Instagram nalogu poručili i da je pored koncerta, ideja o postavljanju spomenika plemenita ali i da je “za poduhvat te veličine potrebno uključivanje šire zajednice, ali i nadležnih državnih organa koji prepoznaju značaj Bore Đorđevića za kulturnu baštinu Srbije i Balkana, i koji bi se na odgovarajući način pobrinuli za ovaj vredan čin”, kako prenosi Vreme.

„Slažem se vezano za spomenik, mislim da bi bilo dobro da država stane iza toga. Bora nije bilo ko. Što se tiče samog koncerta, Sergej je to organizovao i to je uradio poprilično brzo tako da je moguće da se desila greška, da se nije javio svima kojima je trebalo da se javi“, izjavio je Aleksandar Sedlar.

Povodom koncerta, porodica je navela da “način na koji se ovaj događaj realizuje nije u potpunosti u skladu sa vrednostima i principima koje je Bora zastupao tokom svog života”, piše Vreme.

„Nije mi jasno čemu služi izjava, šta oni predlažu?“, kaže Sedlar. On navodi da je namera povodom organizovanja koncerta je čista, i dodaje da se „niko tu neće odvaliti od nekih para, niti je to svrha“.

„Slažem se da su možda oni (porodica) trebalo da organizuju to prvi, ali ako je neko to već organizovao – da li je moguće da se vi ‘busate’ autorskim pravima? Da li je moguće da je bitnije da se ne održi koncert nego da se održi? Ja mislim da je bitnije da se održi“, pita se Sedlar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari