Sedmi memorijalni rok festival „Ludi rakun” u Zastavinoj bašti u Kragujevcu 1Foto: Promo

 

Sedmi memorijalni rok festival pod nazivom „Ludi rakun” održaće se u Zastavinoj bašti u Kragujevcu, 20. i 21. septembra.

Svake godine veliki broj mladih bendova ima priliku da se predstavi publici, čime se čuva sećanje na Luku Krstića, pevača i basiste kragujevačkog benda „The Evil One”, koji je tragično izgubio život 30. avgusta 2016. godine u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja. Festival su osnovali njegovi prijatelji i kolege, a naziv je inspirisan Lukinim nadimkom.

U znak sećanja na Luku i njegovo stvaralaštvo i uticaj, festival kombinuje dve stvari koje je on najviše voleo – dobru muziku i dobro zezanje. Ovo je jedinstvena prilika da se uživa u kvalitetnoj muzici i živoj svirci, ali i da se pruži podrška i afirmacija bendovima koji tek stupaju na scenu.

Organizatori festivala pozivju sve ljubitelje rok i metal muzike da im se pridruže u Zastavinoj bašti (publici koja dolazi u Kragujevac na Arsenal fest poznatoj i kao Garden stage) i isprate, po prvi put, dvodnevni repertoar:

20. septembar:

Gelzenor

Refusing To Fade

Havarija

GOATMARE & THE HELLSPADES

Forever Storm

21. septembar:

For All My Existence

Skelet Psiho Manijaka

Latebloom

TERRÖRHAMMER

Oathbringer

Ulaznice se mogu kupiti u Bazar Baru, Branka Radičevića 14 i Mikrokozam Kafeu, Kralja Aleksandra I Karađorđevića 103. Cena jednodnevnih ulaznica je 500 dinara, a cena kompleta za oba dana iznosi 800 dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari