Senida u petak pravi koncert na Tašmajdanu: Pesme već znamo, ali ne i ove stvari iz njenog života 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Senida će održati u petak, 30. avgusta na Tašmajdanu svoj prvi solistički koncert u našoj prestonoci.

Senida je prepoznatljiva po upečatljivom stavu, glasu koji probudi svaku emociju, beskompromisnim tekstovima, ali i po specifičnom modnom izrazu.

Od kako se pojavila na samoj sceni, pa do danas, prošlo je dovoljno vremena da je svi upoznaju, zapamte, a i mnogi da promene mišljenje, pa tako da od onih koje je u početku odbijao njen specifičan glas postanu ti koji su u prvim redovima na njenim koncertima.

Međutim, i sada postoje neke stvari iz njenog života o kojima ne zna šira javnost, a verujemo da vas zanima.

Muzikom je počela da se bavi pre više od 12 godina, a prvi singl koji se upustila u muzičke vode zvao se ‘Pustinjom’. Ubrzo nakon toga postala je članica grupe MUFF.

Senida je na srpsku scenu počela da se probija 2018. godine kada je zapravo počela saradnju sa beogradskom diskografskom kućom Bassivity Digital, a prvi singl u izdanju Basivitija bile je pesma Slađana, po kojoj je ova pevačica dobila najveću pažnju kako u Srbiji, tako i u regionu. Nakon što se pesma Slađana pokazala fantastično, sledeća pesma koju je objavila je Belo, pesma koja je takođe dobila veliku pažnju. Početkom septembra iste godine objavila je duet sa dobro poznatim Cobijem, pod nazivom Četiri strane sveta, koji je sniman za potrebe filma Južni vetar. A pred kraj godine objavila je dva singla pod nazivom Bez tebe i Nisi bio tu.

Početkom 2019. godine na muzičkom festivalu MAC (Music Awards Ceremony) je osvojila nagradu sa pesmom Slađana koja je prema glasovima publike bila najbolja hip hop numera u 2018. godini. Krajem marta 2019. godine izbacila je prvu pesmu za strano tržište pod nazivom Ride, a nedugo zati je objavila i album Bez tebe.

Status vodećeg izvođača jugoistočne Evrope i neprikosnovenog inovatora koji prevazilazi okvire žanra Senidah je potvrdila i pre dva meseca, novim hit-singlom Greh koji je uradila sa Cazzafurom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari