šenon doertiFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glumica Šenon Doerti, poznata po ulogama u serijama Beverli Hils i Čari, preminula je u 54 godini nakon duge borbe sa rakom dojke.

Vest da je Šenon Doerti preminula prenela je Lesli Sloan, njena pubcistkinja, u izjavi za magazin People.

– Teškog srca potvrđujem da je preminula glumica Šenon Doerti. U subotu, 13. jula, izgubila je svoju borbu sa rakom nakon mnogo godina borbe sa ovom bolešću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by People Magazine (@people)

Doerti se proslavila 1990. godine kao Brenda Volš u seriji „Beverli Hils, 90210“, a njen lik se zajedno sa blizancem Brendonom (Džejson Pristli) preselio iz Minesote u Los Anđeles, gde se čudio navikama bogataša.

Već u prvoj sezoni, serija je privukla pažnju zbog romanse između Brende i Dilana (Luk Peri) i njenog razmišljanja da li da sa njim izgubi nevinost.

Kasnije je serija postala jedna od najgledanijih i bila veliki hit, što Doerti nije olakšalo život, jer su mnogi koji su voleli Brendu kasnije voleli da je mrze.

Ona se pojavila u 111 epizoda i napustila seriju na kraju četvrte sezone zbog navodne tenzije sa kolegama, naročito sa Dženi Gart.

Serija je dobila i dva nastavka, 2008. i 2019. godine, a tenzije su se smirile, tako da se Doerti vratila kao Brenda u obe verzije.

Nakon prvobitnog odlaska iz serije, Doerti se snašla kao najstarija od tri sestre veštice u seriji Čari, gde je ulogu tumačila zajedno sa Alisom Milano i Holi Mari Kombs.

Po završetku treće sezone, napustila je seriju i njen lik je ubijen, a novu ulogu dobila je Rouz Mekgovan.

Šenon Doerti rano je počela da glumi

Doerti je rođena u Memfisu u Tenesiju i preselila se sa porodicom u Los Anđeles, gde je dobila prvu ulogu već sa 10 godina u seriji „Father Murphy“.

Sa 11 je glumila u „Maloj kući u preriji“, a potom je imala i ulogu u seriji „Our House“.

Poznate filmske uloge su joj u ostvarenjima „Heathers“, „Girls Just Want to Have Fun“, „Mallrats“ i „Jay and Silent Bob Strike Back“.

Šenon Doerti je 2015. dijagnostifikovan rak dojke, a on je 2017. bio u remisiji. Međutim, 2019. se vratio, ali je ona nastavila da radi, glumeći u televizijskim filmovima „Dying to Belong“ i „List of a Lifetime“.

U junu prošle godine objavila je da joj se rak proširio na mozak i da ide na zračenje.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari